Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

Δικαστική απόφαση σταθμός ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ... ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ Airbnb στην Ελλάδα

Μια δικαστική απόφαση με βαρύνουσα σημασία, στην Ελλάδα όπου το Airbnb προελαύνει τα τελευταία χρόνια, πήρε το Δικαστήριο Ναυπλίου απαγορεύοντας οριστικά την
βραχυπρόθεσμη μίσθωση διαμερίσματος μέσω Airbnb, σε πολυκατοικία της πόλης.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η απόφαση ανοίγει δρόμο για παρόμοιες υποθέσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα. Στην ουσία, η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ναυπλίου δέχεται την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των υπολοίπων ιδιοκτητών διαμερισμάτων της πολυκατοικίας, οι οποίοι καλούν την ιδιοκτήτρια που μισθώνει το σπίτι της με Airbnb να μην επαναλάβει στο μέλλον την επαγγελματική χρήση, ως τουριστικού καταλύματος.
Επίσης απειλεί εις βάρος της προσωπική κράτηση ενός μηνός και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ για κάθε παράβαση του διατακτικού της παρούσας απόφασης.

Τέλος επιβάλλει σε βάρος της την δικαστική δαπάνη των αιτούντων, την οποία ορίζει στο ποσό των τριακοσίων (300,00) ευρώ.

Δεδομένου ότι οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων που διαφωνούν με το Airbnb σε όλη την Επικράτεια πολλαπλασιάζονται διαρκώς, έχουμε αναντίρρητα μια απόφαση που μπορεί να προκαλέσει «τσουνάμι» παρόμοιων υποθέσεων σε όλη τη χώρα. Είχε προηγηθεί η πρώτη στα χρονικά προσωρινή διαταγή που απαγορεύει βραχυχρόνια και ευκαιριακή μίσθωση σε πολυκατοικία, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στις 25/9/2019 και την απόφαση 263/2019 που εκδόθηκε στις 7/11/2019.

Τα παράπονα των υπόλοιπων ιδιοκτητών
Ανάμεσα στους λόγους για τους οποίους οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες κινήθηκαν νομικά είναι: η μόνιμη κατάληψη της πισίνας της πολυκατοικίας από τους πελάτες της ιδιοκτήτριας που δέχθηκε την αγωγή, η φασαρία που έκαναν οι ένοικοι, τα απορρίμματα που άφηναν οι τελευταίοι σε κοινόχρηστους χώρους, η κατάληψη των θέσεων parking και πολλά ακόμα.

Τέλος, ενώ σύμφωνα με την καταχώρηση, στο ακίνητο μπορούσαν να φιλοξενηθούν έως δέκα άτομα, οι καταγγέλλοντες υποστήριξαν πως συχνά έμεναν περισσότεροι.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις