Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Άξονας Ιράν-Τουρκίας-Κατάρ κατά Ισραήλ: Η Χαμάς ετοιμάζει χτύπημα σε ισραηλινές πλατφόρμες εξόρυξης – Προς κλιμάκωση τουρκικής εμπνεύσεως

Χαμάς έχει δημιουργήσει μια επίλεκτη δύναμη υποβρυχίων κομάντος, μια ισχυρή καταστρεπτική δύναμη, εκπαιδευμένη και εξοπλισμένη από Ιρανούς και Τούρκους ειδικούς, παράλληλα με
την δημιουργία υποθαλασσίων σηράγγων, σήμερα είχαμε νέα εξέλιξη.

Ο αραβικός τύπος αναφέρει ότι βάσει πληροφοριών, η Χαμάς στοχεύει πιθανότατα ισραηλινές πλατφόρμες αερίου από τις ακτές της Λωρίδας της Γάζας.
Κάνε like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Μια τέτοιου τύπου επίθεση θα μπορούσε να προκαλέσει πολύ μεγάλες οικονομικές απώλειες στο Ισραήλ, καθώς η χώρα αυτή αποκομίζει 18 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως από το φυσικό αέριο στη Μεσόγειο Θάλασσα.
Οι πληροφορίες των Ισραηλινών εμπλέκουν όπως είναι φυσικό εμμέσως πλην σαφώς και την Τουρκία, η οποία σπονσονάρει και βοηθά παντοιοτρόπως την Παλαιστινιακή οργάνωση.
Έτσι οι αντάρτες της Χαμάς, αντί να επιτεθούν στις ισραηλινές πόλεις με ρουκέτες, μπορούν να κτυπήσουν με διάφορες μεθόδους τις πλατφόρμες εξόρυξης φυσικού αερίου στα ανοικτά των ακτών της Γάζας.

Ο Ισραηλινός επικεφαλής της Mossad, Yossi Cohen, αποκάλυψε ότι η Χαμάς έχει σχέδιο κατά των ισραηλινών πλατφορμών αερίου, από τον τελευταίο πόλεμο στη Γάζα.
Το Ισραήλ διαθέτει εξελιγμένα πολεμικά πλοία για να αντιμετωπίσει τις σοβαρές απειλές πιθανής στοχοποίησης των πλατφορμών φυσικού αερίου και το πολεμικό ναυτικό της χώρας διεξάγει συνεχώς ασκήσεις.
Ως εκ τούτου, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις θεωρούν την προστασία αυτών των πλατφορμών ως ένα πρωτεύων ζήτημα, καθώς πρόκειται για τις πιο ζωτικές στρατηγικές εγκαταστάσεις της χώραςοι οποίες θα είναι ευάλωτες όμως σε κάθε στρατιωτική αναμέτρηση στην Α.Μεσόγειο.
Το Ισραήλ λειτουργεί με βάση την υπόθεση ότι η Χαμάς μπορεί να χτυπήσει ανά πάσα στιγμή τις πλατφόρμες αερίου, οι οποίες παρέχουν το 60% των ηλεκτρικών αναγκών του κράτουςενώ τα οικονομικά έσοδα υπολογίζονται σε δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια.
«Όλα αυτά μπορούν να συμβούν ακόμη και αν η Χαμάς δεν θα διαθέτει πυραύλους που θα εκτοξεύονται από το έδαφος προς την θάλασσα. Εικόνες όμως που θα δείχνουν τις πλατφόρμες να καίγονται, θα ήταν «εικόνες νίκης» για τη Χαμάς αν πραγματοποιούσε πιθανόν μια τέτοια επίθεση», αναφέρει Ισραηλινός ειδικός.

Αντισημητικός άξονας Τουρκίας, Ιράν, Κατάρ

Νέα τροπή όμως έχει πάρει και η κόντρα του Ισραήλ με τον δημιουργούμενο αμυντικό άξονα Ιράν-Τουρκία-Κατάρ, ειδικά μετά το πρόσφατο φόρουμ στην Μαλαισία.
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Εμίρης Ταμίμ Μπιν Χαμάντ αλ Θάνι του Κατάρ και ο Ιρανός Πρόεδρος Χασάν Ρουχάνι συμμετείχαν σε ένα φόρουμ στη Μαλαισία επικροτώντας τον Μαλαισιανό πρωθυπουργό Μαχάτιρ Μοχάμαντ που καταφέρονταν κατά του Ισραήλ.
Ο ηγέτης της Μαλαισίας, σύμφωνα με την Jerusalem Post κατηγόρησε τους Εβραίους ότι έχουν «χώσει τις μύτες παντού» και «υλοποιούν τα σχέδια τους με πληρεξούσιους».
Η Τουρκία, η Μαλαισία, το Κατάρ, η Χαμάς και το Ιράν επιδιώκουν να δημιουργήσουν ένα ενιαίο μέτωπο σε ορισμένα ζητήματα που αφορούν το Ισραήλ, προτείνοντας την δημιουργία και ισλαμικού τηλεοπτικού καναλιού κατά τη διάρκεια συνάντησης στο ΟΗΕ.
Η σύνοδος κορυφής της Κουάλα Λουμπούρ φαίνεται όμως ότι ήταν τα προεόρτια όμως μιας αναδυόμενης συμμαχίας μεταξύ Τουρκίας-Κατάρ-Ιράν-Μαλαισίας.
Το Πακιστάν αποφάσισε να μην συμμετάσχει στη συνάντηση μετά από συζητήσεις με τη Σαουδική Αραβία.
Ο Μαλαισιανός ηγέτης δήλωσε ότι ο Ισλαμικός κόσμος αντιμετωπίζει σήμερα μια κρίση και ότι πρέπει να βρεθεί λύση «και αν δεν μπορούν να σταματήσουν αυτές οι καταστροφές, τουλάχιστον να ξυπνήσει ο ισλαμικός κόσμος, το ummah, στην ανάγκη να αναγνωστούν τα προβλήματα και οι αιτίες τους».
Το φόρουμ βασίζεται στην τοποθέτηση των «ισλαμικών» αιτιών πρώτα. Δεν υπάρχει παρόμοιο φόρουμ στον κόσμο που να αφορά μια ματιά στον κόσμο υπό το πρίσμα του Βουδισμού ή του χριστιανισμού, επιδιώκοντας να δούμε τον κόσμο υπό το πρίσμα της θρησκείας”, αναφέρει η ισραηλινή εφημερίδα.
Ο Ερντογάν τόνισε σε αυτό το φόρουμ, ότι υπάρχουν περισσότεροι από 4 εκατομμύρια Σύροι πρόσφυγες στην Τουρκία και ότι 500.000 πολίτες ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν το Idlib λόγω της επιθετικής συμπεριφοράς.
Ο ίδιος επέκρινε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών κατά την Ισλαμική Διάσκεψη Κορυφής, υποστηρίζοντας ότι ο κόσμος είναι μεγαλύτερος από τα πέντε μόνιμα μέλη.
«Καθώς προσπαθούν να σιωπήσουν την Τουρκία, επιμένουμε να επιστήσουμε την προσοχή στην Παλαιστίνη, στη Γάζα, στην Βόρεια Συρία, στη Λιβύη, στη Σομαλία και στη Συρία», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.
Πρόκειται για μία άκρως επικίνδυνη λογική, που αφορά τουρκικής εμπνεύσεως σχέδιο για την πρόκληση γεγονότων σε μια τεράστια περιοχή, υπό το πρίσμα της θρησκείας. Λογικές όμως αυτού του τύπου που εμπλέκουν την θρησκεία σε γεωπολιτικά σχέδια έχουν προκαλέσει ιστορικά πολύ μεγάλα θέματα και εκατόμβες θυμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις