Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ.... Ισραηλινά f-16 πέταξαν πάνω από το YAVUZ... Το βομβάρδισαν εικονικά; Απάντηση στην εκδίωξη Ισραηλινού ερευνητικού από τουρκικό πολεμικό μέσα στην ΑΟΖ Κύπρου...!!!

Ισραηλινά F-16 πέταξαν πάνω από το τουρκικό γεωτρύπανο Γιαβούζ σε περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Στο πλαίσιο της άσκησης είναι πιθανό να στοχοποιούν το τουρκικό
πλοίο με πυραύλους κρουζ Delilah, προσομοιώνοντας ενδεχόμενη κατάσταση σε περίοδο πολέμου.

Παράλληλα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου αναφέρει πως «αναγκαστήκαμε να μπούμε σε μια τρίτη και περιττή προεκλογική εκστρατεία, αλλά η κυβέρνηση συνεχίζει να ενεργεί σε όλους τους σημαντικούς τομείς, ειδικά στην άμυνα», και αυτό αποδεικνύεται εμπράκτως.

Κάνε like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Υπενθυμίζουμε ότι όπως έγινε γνωστό εχθές... Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Jerusalem Post, Τουρκικό πολεμικό εκδίωξε ισραηλινό ερευνητικό πλοίο που εκτελούσε έρευνες για τον EastMed στην κυπριακή ΑΟΖ !Την είδηση επιβεβαίωσε και το ισραηλινό υπουργείο Εθνικών Υποδομών, Ενέργειας και Υδάτων.

Προφανώς και αυτή είναι απάντηση των Ισραηλινων στους τούρκους για την εκδίωξη του «Bat Galim». Στην περιοχή έχουν βγεί στα πλαίσια άσκησης και μαχητικά F-35 κορβέτες Sa’ar 5/6 και υποβρύχια Dolphin-2 από πευράς Ισραήλ

Στο ωκεανογραφικό σκάφος Bat Galim ένα σκάφος που ανήκε στην ισραηλινή Ωκεανογραφική και Λιμνολογική Ερευνητική Υπηρεσία, επέβαιναν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Ben-Gurion καθώς και ένας Κύπριος γεωλόγος, οι οποίοι πραγματοποιούσαν υποθαλάσσια έρευνα για τον αγωγό EastMed μετά από εντολή της ισραηλινής κυβέρνησης και είχαν λάβει σχετική άδεια από την Λευκωσία.

ΠΗΓΗ

«Λαγοί» έγιναν από Α.Μεσόγειο τουρκικό Ναυτικό & Αεροπορία μόλις βγήκαν «προς συνάντηση» τα ισραηλινά F-35, F-15 & F-16 :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις