Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019

Κίνδυνος για τη ρωσική αεράμυνα: Οι ΗΠΑ κατέγραψαν τις συχνότητες των S-400 στη Συρία - Τι αποκαλύπτει Ρώσος πιλότος


Τις συχνότητες των ή κάποιου από τα ραντάρ του ρωσικού α/α συστήματος S-400 φέρεται να έχουν υποκλέψει οι ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσιεύματα.


Όπως αναφέρεται την αποστολή καταγραφής των συχνοτήτων των ραντάρ πραγματοποίησε ένα αεροσκάφος ναυτικής επιτήρησης και παρακολούθησης P-8A Poseidon του αμερικανικού Ναυτικού το οποίο πετούσε στις ακτές της Συρίας κοντά στη βάση Χμειμίμ όπου είναι και εγκατεστημένα τα S-400.

Τις πληροφορίες αυτές αναφέρει ένας Ρώσος ο Yuri Sytnik, στο ρωσικό FreeNews ο οποίος περιγράφεται ως  έμπειρος πιλότος.

Κάνε like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Σύμφωνα με τον ίδιο όμως το αμερικανικό Πεντάγωνο πρέπει να καταφέρει να αποκρυπτογραφήσει τα δεδομένα αυτά πριν τα χρησιμοποιήσει προς όφελός του.

«Τώρα πρέπει να αποκωδικοποιήσουν τους κώδικες των συχνοτήτων των S-400 που κατέγραψαν στην Συρία. Για αυτό ακριβώς το λόγο απομακρύνουμε τα αεροσκάφη τους από την περιοχή. Ουσιαστικά δοκιμάζουν την ικανότητά μας αυτή», σημείωσε ο Sytnik.

«Αυτό το αεροσκάφος (Ρ-8) είναι ένα ιπτάμενο εργαστήριο. Επιχειρεί με πλήρωμα 20 ατόμων και καταγράφει όλες τις πληροφορίες στο Η/Μ φάσμα και τις συλλέγει», είπε ο Ρώσος πιλότος γι τις δυνατότητες του Poseidon.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως εάν οι ΗΠΑ καταφέρουν να σπάσουν των κώδικες αυτούς των συχνοτήτων, τότε μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στην επιχειρησιακή λειτουργία των συστημάτων αυτών, όπως στο να παρεμβάλλουν τα ραντάρ, ή δημιουργώντας τεχνικές εξαπάτησης, δηλαδή να εμφανίζουν στόχους στις οθόνες των Ρώσων χειριστών του συστήματος, που δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα.

Παρ΄όλα αυτά σημείωσε πως αυτό συμβαίνει ή μάλλον συνέβη με τα S-400 που επιχειρούν στη Συρία, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο με άλλα συστήματα S-400 που υπάρχουν σε άλλες περιοχές.

Όπως λέει το Free News, την ίδια καταγραφή συχνοτήτων είχε προσπαθήσει να κάνει νωρίτερα  να κάνει άλλο P-8 Poseidon στις ακτές της Κριμαίας χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Πάντως όπως έγινε γνωστό τα S-400 στην Κριμαία χρησιμοποιούν διαφορετικές συχνότητες από τα S-400 που βρίσκονται στην Συρία και έτσι ακόμη και αν γίνει δυνατή η αποκρυπτογράφηση των συχνοτήτων θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο κατά των συγκεκριμένων συστημάτων.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις