Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

Η Τουρκία στέλνει πλοία με πολεμικό υλικό στη Λιβύη – LNA: «Θα τα βυθίσουμε, θα σας καταρρίψουμε μαχητικά»

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Πηγές που υποστηρίζουν τον πολέμαρχο Χαλίφα Χαφτάρ ισχυρίζονται ότι κατέρριψαν ένα τουρκικό μεταφορικό αεροσκάφος,
το οποίο βρισκόταν σε πορεία καθόδου/προσγείωσης, προς το αεροδρόμιο της Misrata και τις δυνάμεις του GNA, για να παραδώσει φυσικά στρατιωτικό  υλικό.
Ο Τούρκος δημοσιογράφος του TRT Αλί Οζκόκ αναφέρει ότι το γεγονός δεν επιβεβαιώνεται και είναι πολύ πιθανό ότι αυτό είναι ψεύτικο, αλλά ο ίδιος ανέφερε ότι σήμερα υπάρχουν πληροφορίες για τουρκικά μεταφορικά αεροσκάφη που πετούν  με πορεία το λιβυκό έδαφος.
Τρομερή εξέλιξη έχουμε τώρα όπως φαίνεται και στο θέμα της άμεσης εμπλοκής της Τουρκίας στην Λιβύη, με πλήρη επιβεβαίωση του άρθρου μας, που αφορούσε τις δηλώσεις Ερντογάν, για την υλοποίηση τουρκικής στρατιωτικής παρέμβασης, και αφορά επικείμενη τουρκική ναυτική δράση στην Τρίπολη, ενώ επικαλούμαστε λιβυκό πρακτορείο ειδήσεων.
Υπενθυμίζουμε ότι σε ομιλία του σε πανεπιστήμιο, ο Τούρκος πρόεδρος είχε δηλώσει πριν 4 ημέρες πως, «εάν και όποτε μας ζητηθεί θα στείλουμε στρατεύματα στη Λιβύη, κανείς δεν μπορεί να μας εμποδίσει.»

Σήμερα μέσω του λιβυκού τύπου, οι μυστικές υπηρεσίες του στρατηγού Χαφτάρ, οι οποίες συνεργάζονται πάρα πολύ στενά με Ισραηλινούς, Η.Α.Ε. και  Αίγυπτο, αναφέρουν “ ότι αυτήν την στιγμή τουρκικά πολεμικά πλοία έμφορτα με πολεμικό εξοπλισμό ετοιμάζονται για το απόπλου τους από τουρκικά λιμάνια για τις πόλεις Μισράτα και Τρίπολη.
Επίσης περίπου πέντε εμπορικά πλοία φέρονται να πλέουν με ρότα στις ίδιες πόλεις. Εφόσον επιβεβαιωθούν αυτές οι πληροφορίες αναφέρουν οι δυνάμεις του Χαφτάρ, θα πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη. Επίσης οι ίδιες υπηρεσίες  προειδοποιούν ότι όλα τα εμπορικά πλοία και αεροσκάφη που μεταφέρουν τουρκικό στρατιωτικό εξοπλισμού προς τα λιμάνια και τα αεροδρόμια που κατέχει η κυβέρνηση της Τρίπολης, αποτελούν στόχο της αεροπορίας και του ναυτικού του LNA. Πρόκειται για την τελευταία δημόσια προειδοποίηση για το θέμα αυτό”.
Το ίδιο λιβυκό ΜΜΕ τονίζει  ότι έχουν έρθει σε γνώση των δυνάμεων του στρατηγού Χαφτάρ έγκυρες πληροφορίες, ότι τα τουρκικά όπλα και πυρομαχικά τοποθετούνται σε αποθήκες εμπορικών επιχειρήσεωνκαι σε σπίτια μέσα σε οικισμούς στην περιοχή Bmdnah της Μισουράτα, η οποία είναι η βιομηχανική πλευρά της πόλης.
Αυτή η πράξη κατά τους “χαφταρικούς” αποτελεί ένδειξη προσπάθειας εμπλοκής των πολιτών σε μάχες και τεράστιες απώλειες, από μια κυβέρνηση (Τρίπολη), η οποία παραχώρησε τον πλούτο των λιβυκού λαού στα χέρια των Τούρκων με αντάλλαγμα ποσότητα τουρκικού στρατιωτικού εξοπλισμού, μέρους του οποίου κατέστρεψε ήδη  η πολεμική αεροπορία του LNA.
Οι δυνάμεις της Βεγγάζης με έκτακτη ανακοίνωση, ζητούν από τους κατοίκους της Misurata να μη δέχονται να αποθηκεύσουν αυτά τα πυρομαχικά κοντά στις γειτονιές τους και τους ζητούν να αρνούνται στους εμπόρους όπλων και στους ηγέτες της ισλαμικής ομοσπονδίας του Σαράτζ αυτά τα επικίνδυνα πυρομαχικά  στα σπίτια τους, μιας και αποτελούν τεράστιο κίνδυνο  για τον ειρηνικό άμαχο πληθυσμό.
Η γενική στρατιωτική διοίκηση της Λιβύης όπως αποκαλεί πλέον ο LNA τις δυνάμεις του, καλεί τους κατοίκους της πόλης Misurata να απομακρυνθούν γρήγορα από αυτές τις επικίνδυνες περιοχές, για να αποφύγουν τον βομβαρδισμό, αλλά και για να μην καταστούν οι ίδιοι οι κάτοικοι που ζουν εκεί, «ανθρώπινες ασπίδες» για την προστασία των τουρκικών στρατιωτικών όπλων του GNA.
Η γενική διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων του LNA αναφέρει ότι όλα τα λιμάνια και αεροδρόμια αλλά και οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην πόλη Μισουράτα, παρακολουθούνται 24ωρες το 24ωρο και οποιαδήποτε μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων όπλων, πυρομαχικών, αλλά και μη επανδρωμένων οχημάτων από την Τουρκία, θα καταστρέφεται πάραυτα.
Η τελευταία τουρκική αποστολή τουρκικών μη επανδρωμένων οχημάτων TB2 στο Κολλέγιο της αστυνομίας στη Μισουράτα, εξουδετερώθηκε συνολικώς, τονίζει το επιτελείο του Χαφτάρ .
Οι ίδιες πληροφορίες φέρουν τις δυνάμεις Τούρκων συμβούλων, κομάντος και  δυνάμεων του Σαράτζ, να ετοιμάζονται να εμπλέξουν τον άμαχο πληθυσμό, με σκοπό να προκληθούν πολλά ανθρώπινα θύματα, ώστε να πετύχουν την παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας,  και ταυτόχρονα την διακοπή της προέλασης των δυνάμεων του LNA στην Τρίπολη.
Αυτό όμως είναι  πλέον  αδύνατο, διότι ήδη ξεκίνησε ο αστικός πόλεμος μέσα στην πρωτεύουσα Τρίπολη, ο οποίος δεν σταματά με τίποτα ,  πάρα μόνο όταν παραδοθούν όλοι οι τζιχαντιστές του  φιλότουρκου Λίβυου προέδρου Σαράτζ.
Την ίδια στιγμή, ο Τούρκος ΥΠΕΞ συναντήθηκε εκτάκτως με τον Σάρατζ στη Ντόχα της Λιβύης, παρουσία μάλιστα του Τούρκου Α/ΓΕΝ!
Δείτε τα έγγραφα αποκλειστικά στο Πενταπόσταγμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις