Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2019

Ο LNA «τάπωσε» τον Ερντογάν: «Στη Λιβύη ζουν & Έλληνες, δεν υπάρχει τουρκική μειονότητα» – «Από τον Απρίλιο έστειλε στρατιώτες η Άγκυρα»

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Ξεφεύγει εντελώς η κατάσταση στην Άγκυρα σε σχέση με την Λιβύη, μιας και όπως αποκαλύπτουν έγκυρες πηγές, το κρυφό σχέδιο Ερντογάν είναι η “απόβαση” χιλιάδων τζιχαντιστών στην χώρα
(στα πρότυπα της Συρίας) και η μελλοντική ένωση τους με τον αποκαλούμενο Free Eyptian Army στο Σινά, τον οποίο πολεμά σκληρά ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αλ Σίσι και οι δυνάμεις του.

Ο εκπρόσωπος της Γενικής Διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων του στρατηγού Χαφτάρ υποστράτηγος Μισμάρι δήλωσε πράγματα και θαύματα για την αληθινή κατάσταση σε Τρίπολη και Μισουράτα, τις οποίες κρατούν ουσιαστικά Τούρκοι κομάντος, οι οποίοι πολεμούν κατά των  Ρώσων μισθοφόρων,  για αυτό και η δυσφορία της Άγκυρας προς την Μόσχα σε ότι έχει σχέση με την Λιβύη κατά τις πρόσφατες διαπραγματεύσεις.

Το σημαντικότερο όμως είναι στις δηλώσεις του βρίσκεται στην αποκάλυψη ότι στη Λιβύη ζουν και Έλληνες, θέλοντας να στείλει μήνυμα και στην Αθήνα.

“Το «σχέδιο Ερντογάν», αφορά την κρυφή μεταφορά Τούρκων και τζιχαντιστών με την μορφή πολιτοφυλακών στις πόλεις της«Τρίπολης» και «Μισουράτα» οι οποίες ακόμη αντιστέκονται.



Τα μέλη αυτών των πολιτοφυλακών που τραυματίζονται και οι οποίες  είναι ουσιαστικά τρομοκρατικές και εγκληματικές ομάδες, μεταφέρονται με ειδικές πτήσεις στην Τουρκία για θεραπεία.

Ο Al-Mesmari πρόσθεσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Al-Watan της Αιγύπτου: «Αυτό που έχει αλλάξει τώρα  είναι,  ότι αυτή η υποστήριξη έχει γίνει πλέον δημόσια, μπροστά στα μάτια της διεθνούς κοινής κοινότητας και τα Ηνωμένα Έθνη.

Το γεγονός είναι ότι ο Fayez al-Sarraj έχει εμπλακεί λανθασμένα με την Τουρκία μέσω της συμφωνίας οριοθέτησης θαλασσίων συνόρων, διότι η Λιβύη δεν έχει επουδενί, θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία. Είμαστε Λίβυοι και δεν επιθυμούμε να προξενήσουμε καμιά βλάβη σε οποιαδήποτε άλλη χώρα (Ελλάδα) και απορρίπτουμε όλα αυτά τα σχέδια», τόνισε ο ίδιος .

Ο Λίβυος εκπρόσωπος του Χαφτάρ τόνισε ότι από τον περασμένο Απρίλιο στην Τρίπολη, μεταφέρθηκαν τουρκικά εναέρια μη επανδρωμένα οχήματα, θωρακισμένα οχήματα, όπλα, ελεύθεροι σκοπευτές και σύμβουλοι , ενώ αυτή την στιγμή ο Ερντογάν θέλει να στείλει χιλιάδες Τούρκους στρατιώτες, επίσημα αυτήν την φορά.

«Ο Ερντογάν» φιλοδοξεί να αποκαταστήσει την κατάσταση που υπήρχε επί οθωμανικής αυτοκρατορίας , με την εγκαθίδρυση της ισλαμικής Αδελφότητας,  σε συνεργασία με τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα, και με όλους αυτούς ως  «εργαλεία»,  θέλει να αλώσει τη Λιβύη, και να αποκτήσει πρόσβαση στη νότια Ευρώπη, μετά την απόρριψη της χώρας του από την ΕΕ», συνέχισε ο ίδιος

Ο “καταιγιστικός” Μισμάρι εξήγησε στην συνέχεια ότι,  «ο Τούρκος πρόεδρος θέλει να “φτάσει” έως τη δυτική Αίγυπτο με την δράση των τζιχαντιστών στην Λιβύη,  διότι θέλει να τους ενώσει με αυτούς του ‘Ελεύθερου αιγυπτιακού στρατού” στο Σινά. Θέλει επίσης  να κατέχει τη δυτική Αίγυπτο, για να κατασκευάσει στρατιωτικές βάσεις σε αυτήν την περιοχή,  σε συνεργασία με τον «Ελεύθερο Αιγυπτιακό Στρατό», ελέγχοντας το Σουέζ .

Ο Al-Mesmari συνέχισε: «Αναμέναμε ότι θα υπάρχουν ξένες δυνάμεις που θα υποστήριζαν τις τρομοκρατικές ισλαμικές πολιτοφυλακές και στην πραγματικότητα υπήρχε ανησυχία για το θέμα ενός ιταλικού νοσοκομείου στην πόλη Misurata.

Τώρα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, είμαστε στο τελικό στάδιο για την αποφασιστική μάχη για την απελευθέρωση της Τρίπολης, για αυτό και η Τουρκία γιγαντώνει τις απειλές της άμεσα, με πολλές δικαιολογίες προς την διεθνή κοινότητα.

«Ο Ερντογάν προσπαθεί να πείσει τον τουρκικό λαό για την χρησιμότητας μιας στρατιωτικής επέμβασης στην Λιβύη, λόγω ύπαρξης ‘Τούρκων” που ζουν εκεί, αλλά ο ισχυρισμός αυτός είναι ένα πολύ μεγάλο ψέμα, διότι υπάρχουν ελάχιστοι τουρκικής καταγωγής πολίτες που έμειναν εκεί, σύμφωνα με τη συμφωνία της Λωζάννης.

H ANAΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

«Στην Λιβύη έχουμε συνεχείς μετακινήσεις ανθρώπων, εδώ ζουν και Έλληνες, όχι μόνο Τούρκοι, όπως συμβαίνει και στην Χερσόνησο του Μαγκρέμπ, δημιουργώντας ένα μείγμα πολιτών που ζουν στην Λιβύη, το οποίο είναι αποτέλεσμα της μετακίνησης των λαών.

Ο Ερντογάν επαναλαμβάνει το παιχνίδι της Συρίας και του Ιράκ στη χώρα μας και πιστεύει ότι τα σύνορα της χώρας του οριοθετούνται εκεί που ευρίσκονταν κάποτε η πρώην Οθωμανική Αυτοκρατορία, ενώ εκτιμά ότι μπορεί να ελέγξει το φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο”, καταλήγει ο ίδιος.

Μπορούμε να συμπεράνουμε πάρα πολλά από αυτά που μας προειδοποιεί  ουσιαστικά ο Λίβυος εκπρόσωπος του Χαφτάρ, για το τι πιθανόν ετοιμάζει η Άγκυρα στην Ελλάδα, με τα αλλεπάλληλα κύματα μεταναστών/προσφύγων που μας στέλνει  εδώ και μερικούς μήνες από στεριά και θάλασσα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις