Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019

Ο Τραμπ δίνει 95 εκατομμύρια δολάρια σε τουρκικές εταιρείες για “αναβάθμιση του Ιντσιρλίκ”!

Οι σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας επί Τραμπ ,πάνε από το καλό στο καλύτερο και όλα τα υπόλοιπα είναι απλά παραμύθια! Μπορεί εμείς να ελπίζουμε ότι οι αντιδράσεις που υπάρχουν στην Ουάσινγκτον
για την  εξωτερική πολιτική του προέδρου Τραμπ θα ΄χουν αποτελέσματα θετικά για μας, η πραγματικότητα όμως είναι τελείως διαφορετική και είναι καλό να την αποδεχτούμε : Το Πεντάγωνο δίνει 95 εκατομμύρια δολάρια σε 8 τουρκικές κατασκευαστικές εταιρείες για έργα στη βάση του Ιντσιρλίκ! Για την οποία αρκετοί στις ΗΠΑ, ζητούν να κλείσει. Η διοίκηση Τραμπ έχει διαφορετική άποψη…

Οι πληροφορίες για τα 95 εκατομμύρια δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Πενταγώνου.

Οι εργασίες  αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τον Δεκέμβριο του 2024, αποδεικνύοντας έτσι τα μακροπρόθεσμα σχέδια του Πενταγώνου και την απόφαση τους  να παραμείνουν στην Τουρκία.

Τον Οκτώβριο, οι New York Times είχαν αποκαλύψει  τις εσωτερικές επικοινωνίες του Πενταγώνου  σχετικά με ένα σχέδιο απόσυρσης των 50 περίπου τακτικών πυρηνικών κεφαλών που βρίσκονται αποθηκευμένοι στο Ιντσιρλίκ.

Συμπέρασμα αυτονόητο: ας μην περιμένουμε και πολλά από τις ΗΠΑ. Το θέμα είναι βεβαίως ότι για να εξασφαλίσουμε την “προστασία” τους έχουμε πληρώσει τα τελευταία χρόνια πάρα πολλά λεφτά. Κι επειδή όλοι παραδέχονται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντ.Τραμπ λειτουργεί περισσότερο ως επιχειρηματίας παρά ως πολιτικός, ίσως θα ΄πρεπε κι εμείς να βάλουμε λίγη “επιχειρηματικότητα” στη διπλωματία μας με την Ουάσινγκτον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις