Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019

«Πόρτα» Τυνησίας σε Τουρκία: «Δεν του δίνουμε λιμάνια» – «Tρέχει» στην Αλγερία ο Ερντογάν

Πλήρης αποτυχία του Τούρκου προέδρου, Ρ.Τ Ερντογάν, να δημιουργήσει το αντίπαλο δέος στο άξονα Ελλάδος- Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου, με μια συμμαχία της
Τουρκίας με Τυνησία- Αλγερία και Σαράτζ ταυτόχρονα.

Μετά από την αντίδραση της αντιπολίτευσης ο Τυνήσιος πρόεδρος έκανε πίσω.
Η υπηρεσία Τύπου της προεδρίας στην Τυνησία ανακοίνωσε πριν λίγο ότι, η χώρα δεν συμμετέχει στον άξονα Λιβύης-Τουρκίας και Αλγερίας, διότι αυτός δεν αντικατοπτρίζει τη θέση της χώρας.
Η προεδρία  ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη, ότι η στάση του κράτους είναι ουδέτερη στην λιβυκή κρίση, τόνισε επισταμένα ότι η χώρα δεν θα συμμετάσχει σε κανένα συνασπισμό, ενώ κατήγγειλε με σφοδρότητα, τις δηλώσεις σχετικά με την ένταξη της χώρας σε μια τουρκική συμμαχία στη Λιβύη από Λίβυο αξιωματούχο.
BREAKING | Rachida , designated Media in-Charge at the Tunisian Presidency, denies the press conference statement by Fathi on Tunisia joining an alliance with , and . She said the statement does not reflect the position of .
View image on Twitter
18 people are talking about this
Η υπηρεσία τύπου της Τυνησίας ανακοίνωσε ότι, οι δηλώσεις (του Τούρκου Προέδρου) Ερντογάν δεν αντικατοπτρίζουν το περιεχόμενο της συνάντησής του με τον Πρόεδρο Qais Saeed.

Η Ράχιντ Ελ-Νέφερ, η οποία είναι υπεύθυνη για τα μέσα ενημέρωσης στην προεδρία της Δημοκρατίας της Τυνησίας, δήλωσε ότι η Τυνησία τηρεί ουδετερότητα στον πόλεμο της Λιβύης, υπογράμμισε ότι η χώρα της τηρεί ίση  απόσταση από τα διάφορα κόμματα στην λιβυκή επικράτεια, ενώ ανέφερε ότι η χώρα δεν έχει ενταχθεί σε κανέναν συνασπισμό, δηλώνοντας ότι: «Ζητάμε τη νίκη για ειρηνική λύση στη Λιβύη και όχι αιματοχυσία».
Η εκπρόσωπος αρνήθηκε ουσιαστικά ό, τι δήλωσε ο υπουργός εσωτερικών της Λιβυκής Κυβέρνησης Al-Wefaq (Σαράτζ), Fathi Pashaga, ο οποίος τόνισε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην Τυνησία ότι: «Η κυβέρνηση συμφιλίωσης της Λιβύης είναι σε μια συμμαχία με την Τουρκία και την Τυνησία».
Η υπεύθυνη για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στην Προεδρία της Δημοκρατίας εξεπλάγη με τις δηλώσεις του υπουργού της Λιβύης, τονίζοντας ότι αυτές δεν αντικατοπτρίζουν, στην πραγματικότητα της θέσης της Τυνησίας.
«Εμείς επαγρυπνούμε για την αποτροπή προσπάθειας μετατροπής της Τυνησίας σε διάδρομο για το ISIS«, τόνισε η ίδια αποκαλύπτοντας το σχέδιο του Ερντογάν να κάνει την Λιβύη “Συρία”, για να επιτύχει τα άνομα σχέδια του.
Την ίδια στιγμή οι δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την ύπαρξη ενός εκατομμυρίου τουρκικής καταγωγής κατοίκων της Λιβύης, οι οποίοι αξίζουν υποστήριξης και παρέμβασης έχουν προκαλέσει οργή και μίσος σε ολόκληρη την Λιβύη, διότι πρόκειται για ερντογανικά παραμύθια.
Οι Λιβύοι διαψεύδουν τις δηλώσεις του Ερντογάν σχετικά με την «τουρκική φυλή» που υπάρχει στην Λιβύη, λέγοντας ότι στην χώρα ζουν και άλλες φυλές, ακόμα και Έλληνες , ενώ ανέφεραν ότι επουδενί οι Τούρκοι δεν αριθμούν ένα (1) εκατομμύριο στη χώρα.

Με όλα αυτά ως δεδομένα, την ΕΕ να ετοιμάζει “ζώνη απαγόρευσης πτήσεων”, το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Truman να σουλατσάρει στην Α.Μεσόγειο, και την Μόσχα να αντιδρά σφόδρα σε πιθανή τουρκική επέμβαση, νομίζουμε ότι η Άγκυρα  δεν θα πράξει το απονενοημένο στην Λιβύη, διότι απλά θα έρθει το τέλος της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις