Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

Στο πλευρό της Ελλάδας η ΕΕ για τη συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης

«Είμαστε με σθένος στο πλευρό σας», δηλώνει η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στην ερώτηση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Σταύρου
Καλαφάτη, αναφορικά με τις προκλήσεις της Τουρκίας και την ανάγκη συντονισμού των ευρωπαϊκών δυνάμεων, προκειμένου να αποτραπεί μια νέα προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων σε βάρος της Ελλάδας.


Η δήλωση της προέδρου της Κομισιόν έγινε κατά την πρώτη Διάσκεψη Κορυφής των προέδρων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων του ΕΛΚ στο ευρωπαϊκό και τα εθνικά κοινοβούλια, για τη νέα νομοθετική περίοδο, που διοργάνωσε ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ, υπεύθυνος για τις σχέσεις με τα εθνικά κοινοβούλια, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Κάνε like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι δηλώσεις του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Γιοσέπ Μπορέλ, σύμφωνα με τον οποίο οι πρόσφατες ενέργειες της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο εγείρουν ανησυχίες, εκφράζοντας την αλληλεγγύη και στήριξη της Κομισιόν σε Ελλάδα και Κύπρο.

«Είναι ξεκάθαρο από τις συζητήσεις μας ότι αυτό το έγγραφο (σ.σ. συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης) δημιουργεί μεγάλες ανησυχίες. Εκφράσαμε την αλληλεγγύη και την υποστήριξη μας σε Ελλάδα και Κύπρο και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», είπε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Μετά από σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ξεκαθάρισε ότι το κείμενο του μνημονίου συνεργασίας Άγκυρας - Τρίπολης «είναι προβληματικό», ενώ εξήγησε ότι η συμφωνία έγινε γνωστή στις Βρυξέλλες «πολύ αργά» και ότι αυτή τη στιγμή οι ευρωπαϊκές αρχές την «εξετάζουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις