Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Τσίπρας: Η κυβέρνηση μας οδηγεί από το «νόμος και τάξη» στο δόγμα «τρόμος και πάταξη» (video)

Σφοδρή κριτική εναντίον της κυβέρνησης ασκεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
Ο τέως πρωθυπουργός, στην εφ' όλης της ύλης συνέντευξή του στον
τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τη στάση της στο επίπεδο της δημόσιας ασφάλειας και τάξης καταλύει κάθε έννοια κράτους Δικαίου, χαρακτήρισε «νεο-δεξιό» τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, καταλογίζοντάς του την ευθύνη ότι «έρχεται να μετατρέψει το δόγμα "Νόμος και Τάξη" σε "Τρόμο και Πάταξη"».


Κάνε like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

«Για να μπορέσουμε να είμαστε και αποτελεσματικοί, αλλά και να προσφέρουμε στην κοινωνία σε επίπεδο δημόσιας ασφάλειας πρέπει να λειτουργήσουμε προοδευτικά. Ο νεο-δεξιός κ. Χρυσοχοΐδης έρχεται να μετατρέψει το δόγμα "Νόμος και Τάξη" σε "Τρόμο και Πάταξη"», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε εκτενώς κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στα κρούσματα παραβατικότητας και αστυνομικής βίας, επικεντρώνοντας την κριτική του γύρω από την υπόθεση της κακοποίησης του σκηνοθέτη, Δημήτρη Ινδαρέ, την περασμένη εβδομάδα, στο Κουκάκι.
«Κανείς δεν διαφωνεί με την επιβολή του νόμου και της τάξης. Είναι δυνατό να μη θέλει κανείς να υπάρχει νομιμότητα και ευταξία. Η ανησυχία μου είναι άλλη. Κι εμείς εκκενώναμε ιδιοκτησίες, αλλά χωρίς να κάνουμε σόου. Το πιο σοκαριστικό ήταν η "οργουελική" προσπάθεια από κάποια "παπαγαλάκια" να προσάψουν απίστευτες κατηγορίες σε έναν φιλήσυχο άνθρωπο, το σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.
Και πρόσθεσε: «Ζούμε σε μια περίοδο εικονικής πραγματικότητας, όπου ξαφνικά μπορείς να βρεθείς, όχι απλά μπλεγμένος, αλλά δαρμένος. Ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται από όλους. Πρωτίστως από τον πολίτη αλλά και από τον αστυνομικό. Σε διαφορετική περίπτωση πάμε σε μια κάτασταση "Φαρ Ουέστ", με σερίφηδες και καουμπόυδες. Αυτό θέλουμε τελικά; Εγώ, λοιπόν, θεωρώ ότι βρισκόμαστε πλέον σε έναν επικίνδυνο και ολισθηρό δρόμο. Είναι θλιβερό ότι κανένας από την κυβέρνηση, ούτε ο Μητσοτάκης, ούτε ο Χρυσοχοΐδης δεν είχαν το θάρρος να ζητήσουν ούτε μία συγγνώμη από τον άνθρωπο αυτό, ενώ ήξεραν την αλήθεια. Φοβάμαι πως "όταν σπέρνεις ανέμους, θερίζει θύελλες" και φοβάμαι να μην έχει η τωρινή κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τέτοιες "θύελλες».

ΚΛΙΚΑΡΕ ΚΑΙ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ!

Για τον «Ρουβίκωνα»

Υπάρχει μια κριτική εάν η τακτική του αυταρχισμού είναι αποτελεσματική. Μας έλεγαν ότι ο «Ρουβίκωνας» θα σταματούσε, όταν θα γινόμασταν κυβέρνηση. Τον είδατε εσείς να σταματάει τη δράση του; 

Για το κοινωνικό μέρισμα

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μοιράζει σε πολύ λιγότερους πολίτες φέτος το κοινωνικό μέρισμα.
«Η κυβέρνηση κορόιδεψε και εξαπάτησε τους πολίτες, αφού δίνει πλέον πολύ λιγότερα σε σχέση με όσα είχαν λάβει τα προηγούμενα χρόνια. Τουλάχιστον 3.000.000 πολίτες δεν θα δουν φέτος χρήματα, για να περάσουν γιορτές. Χορταίνει κανείς με υποσχέσεις; Ό,τι έχει βρει ο κ. Μητσοτάκης, το έχει βρει από εμάς. Από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι και σήμερα έχει δώσει 400 εκατ. ευρώ στον κόσμο, όταν εμείς είχαμε δώσει 3 δισ. ευρώ. Δεν άνοιξε ξαφνικά ο ουρανός και βρέχει 50ευρα».
- Η παροχή της 13ης σύνταξης ήταν μόνιμο μέτρο και το αποδώσαμε με βάση το δημοσιονομικό περιθώριο που είχαμε. Οι συνταξιούχοι βρίσκονται αντιμέτωποι με μια «τοξική» προπαγάνδα. Θα τα δούνε σύντομα, όταν θα περικοπεί η 13η σύνταξη. 
- Η κυβέρνηση στοχεύει στη σταδιακή ιδιωτικοποίηση της ιδιωτικής ασφάλισης. Η μέση επιβάρυνση των μη μισθωτών από το νέο έτος θα είναι 500 ευρώ ετησίως, εξαιτίας του νέου Ασφαλιστικού. Αυτό που θα δει η έρημη αυτή «μεσαία τάξη», στην οποία ομνύουμε διαρκώς, αντί για ελαφρύνσεις, θα είναι ακόμη μεγαλύτερη απογοήτευση.
Για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές: Ανέλαβα τη διακυβέρνηση της χώρας, για να βγάλω «τα κάστανα από τη φωτιά». Η διαφορά είναι ότι εγώ έδωσα μια μάχη σκληρή και ίσα - ίσα με κατηγορούνε ότι την έδωσα με τόση επιμονή, ώστε κόντεψα να οδηγήσω τη χώρα εκτός Ευρωζώνης. Είναι εξαπάτηση το να λες ότι "είμαστε σε τέταρτο Μνημόνιο", ότι "είναι προδοτική η Συμφωνία των Πρεσπών". Το κλίμα μέσα στη Βουλή ήταν ένα κλίμα μάχης. Ποιος μπορεί να μας κατηγορήσει γι' αυτό; Το ότι φτάσαμε μέχρι τέλους, ποιος θα μας το προσάψει ως κατηγορία;
- Για το «μαξιλάρι» ρευστότητας: Ήταν κάτι που επιτύχαμε με τις θυσίες του ελληνικού λαού, με νοικοκύρεμα. Αλλιώς θα πηγαίναμε σε σχεδιασμούς με υπογραφή Στουρνάρα, τους οποίους είχε ασπαστεί πλήρως η ΝΔ.
Δείτε το α' μέρος της συνέντευξης του Αλέξη Τσίπρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις