Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Βρισκόμαστε ήδη σε κρίση με την Τουρκία! Όργια στο Αιγαίο που πρέπει επιτέλους να κινητοποιήσουν την Αθήνα

Δεν αναμένουμε κρίση με την Τουρκία. Βρισκόμαστε ήδη σε κρίση. Γιατί όταν 16 από τα 17 τουρκικά F-16 που “οργίασαν” στο Αιγαίο είναι οπλισμένα, μπορούμε σίγουρα να μιλάμε για κρίση.
Οι τουρκικές προκλήσεις μεταδίδονται εδώ και χρόνια άμεσα στις “νατοϊκές οθόνες” ,χωρίς βέβαια ποτέ ουδείς να συγκινηθεί. Μήπως θα ΄πρεπε η Αθήνα να “ενοχλήσει” τους καρεκλοκένταυρους της “Συμμαχίας” και να προειδοποιήσει με πολύ θορυβώδη τρόπο ότι το ΝΑΤΟ γνωρίζει από πρώτο χέρι ,ότι το μέλος της που λέγεται Τουρκία , επιδιώκει την πρόκληση έντασης στη “νοτιοανατολική του πτέρυγα”, ακόμη και μέσω της πρόκλησης ατυχήματος.

Κάνε like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Μήπως πρέπει να υπάρξει αυτός ο θόρυβος για να μην παριστάνει πάλι τον ανήξερο ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλντεμπεργκ; Ο οποίος όπως όλοι θυμόμαστε δικαιολογούσε την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τουρκικό F-16, επειδή παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο για λίγα δευτερόλεπτα; Έχει να πει κάτι ο κ.Στόλντεμπεργκ για όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο ή θα μας πει πάλι πόσο σημαντική είναι η Τουρκία για τη δήθεν Συμμαχία στην οποία έχει τεθεί επικεφαλής.


Τα αριθμητικά στοιχεία των προκλήσεων:

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ       : 8 (7×2 F-16 και 1x 3 F-16)



ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ     : 2 CN-235 και 1 Ε/Π



ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ         : 20



ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ          : 16



ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ         : 15



ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ        : 51 (όλες από τα μαχητικά)



ΕΜΠΛΟΚΕΣ           : 3

ΠΕΡΙΟΧΗ               : Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο



1.    Δώδεκα εκ των ανωτέρω παραβιάσεων ήταν οι υπερπτήσεις που πραγματοποίησαν τουρκικά F-16 σε ν. Παναγιά, Οινούσσες και Ρω.

2.    Τα ανωτέρω Α/Φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις