Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Διάψευση για τα περί βασανισμού κρατουμένου στις φυλακές Πάτρας

«Σκηνοθετημένο γεγονός και ψευδές» χαρακτηρίζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την καταγγελία
για βασανισμό κρατουμένου από τον αρχιφύλακα των φυλακών Αγίου Στεφάνου της Πάτρας, που αναδημοσιεύθηκε από ενημερωτικές ιστοσελίδες.
Με σημερινή του ανακοίνωση, το υπουργείο κάνει λόγο για δημοσιεύματα «καθόλα ψευδή και συκοφαντικά», παραθέτοντας τις εξής διευκρινήσεις για την υπόθεση:
  • Στις 4 Νοεμβρίου 2019 ο ανωτέρω κρατούμενος παραδόθηκε στο Τμήμα Μεταγωγών Πάτρας, προκειμένου να μεταχθεί στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού για δικαστική του υπόθεση,
  • Στις 26 Νοεμβρίου 2019, κατά την επιστροφή του, από την συμπεριφορά του θεωρήθηκε ύποπτος κατάποσης ναρκωτικών ουσιών από τον Αρχιφύλακα και μετήχθη στο Π.Γ. Νοσοκομείου Ρίου, όπου κατόπιν ακτινολογικών εξετάσεων εντοπίστηκαν έξι (6) μπαλάκια που περιείχαν ναρκωτικές ουσίες,
  • Στις 29 Νοεμβρίου επέστρεψε στο Κατάστημα Κράτησης Πατρών έχοντας σχηματισθεί δικογραφία εις βάρος του,
  • Εν συνεχεία, στις 3 Δεκεμβρίου 2019 ο ως άνω αλλοδαπός κρατούμενος επισκέφθηκε το ιατρείο του Καταστήματος και ανέφερε ωμαλγία (ΑΡ) και του χορηγήθηκαν αναλγητικά.
  • Αίφνης, στις 4 Δεκεμβρίου 2019 κατά τις μεσημβρινές ώρες (16:53) αναρτήθηκε στο ανωτέρω site φωτογραφία του κρατουμένου αναφέροντας ότι έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τον Αρχιφύλακα του Κ.Κ. Πατρών.
  • Αμέσως μετά την ανάρτηση του δημοσιεύματος, ο Αρχιφύλακας κάλεσε το Τμήμα Μεταγωγών, ώστε να μεταφερθεί στο εφημερεύον Νοσοκομείο.
  • Στις 5 Δεκεμβρίου και ώρα 03:15, αποκαλύφθηκε το ψευδές του δημοσιεύματος, καθώς μετά τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, ο κρατούμενος επέστρεψε χωρίς ευρήματα ξυλοδαρμού (παθολογικά, χειρουργικά ή νευρολογικά).
«Η φωτογραφία του δήθεν τραυματισμένου κρατουμένου που τον απεικονίζει με επιδέσμους, συνδυάζοντας την ώρα ανάρτησης του δημοσιεύματος και το γεγονός ότι ουδέποτε του χορηγήθηκε τόσο από το Νοσοκομείο, όσο και από το ιατρείο του Καταστήματος οποιοσδήποτε επίδεσμος, αποδείχθηκε ότι ήταν πλήρως σκηνοθετημένη», κατηλήγει η ανακοίνωση.

Τι αναφέρεται στην καταγγελία για το βασανισμό κρατουμένου

Η εν λόγω καταγγελία, δημοσιεύθηκε χθες, Τετάρτη, στη σελίδα «Δίκτυο Αλληλεγγύης Κρατουμένων», στο Facebook. 
Όπως αναφέρει η καταγγελία, κρατούμενος από το Μπαγκλαντές χτυπήθηκε με μεταλλικη ράβδο και καρέκλες από τον αρχιφύλακα των φυλακών Αγίου Στεφάνου επειδή ο 52χρονος κρατούμενος αρνήθηκε να δώσει αναφορά για τα όσα γνωρίζει ότι γίνονται μέσα στο σωφρονιστικό κατάστημα, «μέχρι που τον άφησε λιπόθυμο και με σπασμένο χέρι και πόδι».
Μάλιστα, γίνεται λόγος για επώνυμη καταγγελία των συγκρατουμένων του, οι οποίοι κάλεσαν το υπουργείο Προστασία του Πολίτη να ερευνήσει την κατάσταση και να κινήσει τις ποινικές και πειθαρχικές διαδικασίες κατά του αρχιφύλακα, καθώς και να μεταφερθεί ο κρατούμενος σε νοσοκομείο. 
Ολόκληρη η καταγγελία έχει ως εξής:


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις