Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

Υπουργική εντολή για να κατέβει η αφίσα στο Μετρό για τις αμβλώσεις

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ζήτησε να κατέβουν το συντομότερο οι αφίσες από τους χώρους του Μετρό και κάλεσε τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ σε εξηγήσεις.


Με εντολή του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κατεβαίνουν οι αφίσες κατά των αμβλώσεων που έκαναν σήμερα την εμφάνισή τους σε σταθμούς του Μετρό, ενώ η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις.

Το υπουργείο υπογραμμίζει ότι αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ τόσο ο έλεγχος όσο και η έγκριση του περιεχομένου των διαφημίσεων που αναρτώνται στους χώρους του Μετρό, επισημαίνοντας ότι οφείλει την αρμοδιότητα αυτή να την ασκεί με υπευθυνότητα και κοινωνική συνείδηση.

Προτρέπει, μεταξύ άλλων, οι καμπάνιες στους δημόσιους χώρους να μην διχάζουν την κοινή γνώμη και φυσικά να μην προσβάλουν τις γυναίκες που κάνουν μία τέτοια «δύσκολη επιλογή στη ζωή τους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο έλεγχος και η έγκριση του περιεχομένου των διαφημίσεων που αναρτώνται στους χώρους του Μετρό, είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ. Την αρμοδιότητα αυτή οφείλει να την ασκεί με υπευθυνότητα και κοινωνική συνείδηση.
Η καμπάνια που ξεκίνησε σήμερα εναντίον των αμβλώσεων για την οποία το αρμόδιο Υπουργείο και η Κυβέρνηση δεν είχαν την παραμικρή ενημέρωση, ανεξάρτητα από την προσωπική άποψη που δικαιούται ο καθένας να έχει, στρέφεται εναντίον ενός απολύτως κατοχυρωμένου και αναμφισβήτητου δικαιώματος των γυναικών. Οι καμπάνιες που γίνονται στους δημόσιους χώρους δεν πρέπει να διχάζουν την κοινή γνώμη ούτε ασφαλώς να προσβάλουν γυναίκες που έχουν αναγκαστεί να κάνουν μια τέτοια δύσκολη επιλογή στη ζωή τους.
Για το λόγο αυτό, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών κάλεσε τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ να εξηγήσει το σκεπτικό με το οποίο επέτρεψε μια τέτοια καμπάνια και ζήτησε να εξαντληθεί κάθε περιθώριο για να κατέβουν το συντομότερο οι αφίσες από τους χώρους του Μετρό.»
Αντιδράσεις για την αφίσα κατά των αμβλώσεων
Από το πρωί, οπότε και έγινε αντιληπτή η καμπάνια, σημειώθηκε πλήθος αντιδράσεων στα social media με τους χρήστες να εκφράζουν αντιρρήσεις.



«Μεσαίωνας» και «καθυστέρηση» ήταν οι χαρακτηρισμοί που περιλαμβάνονταν στα περισσότερα σχόλια κατά της αφίσας και της καμπάνιας ενάντια στις αμβλώσεις.

Μεταξύ εκείνων που αντέδρασαν ήταν και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης που σε ανάρτησή του στο Facebook, σημείωσε ότι η μητρότητα «αποτελεί ελεύθερη επιλογή, όχι επιβολή», ενώ υπενθυμίζει ότι η νομιμοποίηση των αμβλώσεων στην Ελλάδα κατοχυρώθηκε με τον N. 1609 του 1986 του ΠΑΣΟΚ.
.
.
«Αντιλήψεις σαν αυτές που βλέπουμε στις αφίσες είναι μεσαιωνικές. Τι ακριβώς κάνει η διοίκηση του Μετρό;» καταλήγει ο κ. Χρηστίδης.
Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ έκανε παρέμβαση στο Μετρό
Εξάλλου, μέλη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησαν παρέμβαση για τις αφίσες στο μετρό για το αγέννητο παιδί και τις αμβλώσεις. Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στη σελίδα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στο Facebook δείχνουν νεαρούς να τοποθετούν αφίσες πάνω στις διαφημιστικές καταχωρήσεις για τις αμβλώσεις στον σταθμό του μετρό στο Μεταξουργείο.

Η αφίσα που τοποθετήθηκε πάνω στη διαφημιστική καταχώρηση έχει το μήνυμα: «Τα σώματά μας, μας ανήκουν», ενώ φέρει την υπογραφή της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις