Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Αισιοδοξεί η Μέρκελ για τη Διάσκεψη του Βερολίνου, εμείς πάλι όχι

Συγκρατημένα αισιόδοξη σε ό,τι αφορά το αποτέλεσμα της Διάσκεψης για την Λιβύη, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στο Βερολίνο, εμφανίστηκε η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ, μιλώντας χθες το βράδυ σε κλειστή
συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών. Εμείς πάλι στην Ελλάδα δεν έχουμε λόγο να αισιοδοξούμε, όχι μόνο επειδή δεν έχουμε προσκληθεί στη Διάσκεψη, αλλά επειδή κανένας δεν φαίνεται να ΄χει οποιαδήποτε ένσταση, διαφωνία ή έστω διάθεση να θίξει το θέμα της παράνομης συμφωνίας Άγκυρας-Τρίπολης.

Σύμφωνα με βουλευτές που συμμετείχαν στην συνεδρίαση, την μαρτυρία των οποίων επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), η κυρία Μέρκελ δήλωσε ότι «τώρα έχει φθάσει πραγματικά η ώρα να δούμε εάν μπορούμε να λάβουμε μια απόφαση στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο», επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι η συνάντηση της Κυριακής θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με πολύ χαμηλές προσδοκίες.

Όπως αναφέρει το dpa, η Καγκελάριος τόνισε ότι κατά την Διάσκεψη θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι όλες οι πλευρές θα δεσμευθούν «να συμμορφωθούν με το ήδη ισχύον εμπάργκο όπλων το οποίο παραβιάζεται διαρκώς ανοιχτά» και να ανοίξει ο δρόμος για μια πολιτική λύση.

Κατά την διάρκεια της «διαδικασίας του Βερολίνου», φέρεται να δήλωσε η ‘Αγγελα Μέρκελ, κατέστη όλο και πιο σαφές ότι ξένες δυνάμεις φρόντιζαν να μην μπορεί να υπάρξει ειρήνη στη χώρα. «Όσο μπαίνει εκεί συνεχώς στρατιωτικό υλικό από το εξωτερικό, τόσο δεν θα ησυχάσουν εκεί οι στρατιωτικές μάχες» και δεν θα υπάρξει και πολιτική λύση, πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις