Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

Αλλοδαπός προσπάθησε να εξαπατήσει 88χρονη- Η σούπερ γιαγιά του έστησε ενέδρα

Όπως προέκυψε από την έρευνα των Αρχών, συνεργοί του τηλεφωνούσαν σε πολίτες, με το πρόσχημα ότι το παιδί τους είχε δήθεν τραυματιστεί σε τροχαίο ατύχημα και είχε άμεση ανάγκη από χρήματα


Συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης 8 Ιανουαρίου στο Κιλκίς, ύστερα από άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, 36χρονος αλλοδαπός, για τηλεφωνικές απάτες σε βάρος πολιτών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των Αρχών, συνεργοί του τηλεφωνούσαν σε πολίτες, με το πρόσχημα ότι το παιδί τους είχε δήθεν τραυματιστεί σε τροχαίο ατύχημα και είχε άμεση ανάγκη από χρήματα.

Προσποιούμενοι είτε τους ίδιους συγγενείς των πολιτών, είτε γιατρό, προσπαθούσαν να τους πείσουν να τους παραδώσουν χρηματικά ποσά, που δήθεν απαιτούνταν για να υποβληθεί το παιδί τους σε άμεση χειρουργική επέμβαση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, 88χρονη γιαγιά έστησε ενέδρα στον 36χρονο αλλοδαπό που κάλεσε την τηλεφωνικά και της υποδύθηκε τον γιατρό. Αρχικά, την τρομοκράτησε λέγοντάς της ότι το παιδί της χτύπησε σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα. Λίγο πριν κλείσει το τηλέφωνο της είπε ότι εκείνη θα έπρεπε να του παραδώσει αμέσως χρήματα για τη χειρουργική επέμβαση, στην οποία θα έπρεπε να υποβληθεί το παιδί της.

Η 88χρονη, όμως, είχε ενημερωθεί για την τηλεφωνική απάτη. Εκανε ότι… τσίμπησε το δόλωμα της σπείρας των απατεώνων και είπε στον δήθεν γιατρό ότι έχει να του δώσει 5.600 ευρώ και ενημέρωσε αμέσως την Αστυνομία. Λίγο αργότερα ο δράστης εμφανίστηκε στην πόρτα της 88χρονης, πήρε τα χρήματα αλλά αμέσως τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις