Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020

Αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους ο Γιάννης Σμπώκος, στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου

Μετά από, περίπου, επτά χρόνια στη φυλακή, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ο πρώην γενικός γραμματέας της Διεύθυνσης Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και
άλλοτε στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Σμπώκος.

Το όνομα του Γιάννη Σμπώκου βρέθηκε στο επίκεντρο μιας σειράς δικογραφιών που συνδέονται με τις προμήθειες των  εξοπλιστικών επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου. Ο πρώην γενικός γραμματέας της Διεύθυνσης Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας προχώρησε σε συγχώνευση ποινών που του είχαν επιβληθεί στο παρελθόν για υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Ωστόσο, της αποφυλάκισής του, την περασμένη Πέμπτη, προηγήθηκε η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να του χορηγήσει αναστολή στην έφεση στην ποινή κάθειρξης των 10 ετών που του επέβαλε για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος που αφορούσε στην υπόθεση της προμήθειας των ιπτάμενων ραντάρ από την σουηδική Ericsson. Ο Γιάννης Σμπώκος αποφυλακίστηκε με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις