Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Αυτά είναι τα όπλα που είχε ο «τοξοβόλος του Συντάγματος» (pics)

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε ο γνωστός ως «τοξοβόλος του Συντάγματος» Γιάννης Μιχαηλίδης με την Αστυνομία να εντοπίζει μαζί του και εξαιρετικά βαρύ οπλισμό.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες στην κατοχή του «τοξοβόλου» και της συνεργάτιδας της Πόλας Ρούπα βρέθηκαν ένα καλάσνικοφ, ένα σκόρπιον και δύο πιστόλια. Μάλιστα, είχαν σφαίρα στη θαλάμη.


Ποιος όμως είναι ο οπλισμός αυτός;
kalashnikov.jpg

Το AK-47 ή Καλάσνικωφ είναι πυροβόλο επιθετικό τυφέκιο πιέσεως αερίων με επιλογέα βολής που δέχεται φυσίγγια 7.62×39mm. Αναπτύχθηκε για πρώτη φορά στη Σοβιετική Ένωση από τον Μιχαήλ Τιμοφέγεβιτς Καλάσνικωφ. Η ονομασία ΑΚ-47 Καλάσνικωφ σημαίνει αυτόματο Καλάσνικωφ, μοντέλο του 1947. Είναι επίσημα γνωστό ως "Avtomat Kalashnikova" (ή απλά "AK"). Επίσης είναι γνωστό και ως Καλάσνικωφ ή στη ρωσική ορολογία Καλάς.



Το Škorpion vz. Το 61 είναι ένα τσεχοσλοβακικό πιστόλι μηχανών που αναπτύχθηκε το 1959 από τον Miroslav Rybář (1924-1970) και κατασκευάστηκε με το επίσημο όνομα Samopal model 61 ("μοντέλο υποβρύχιου όπλου 1961") από το εργοστάσιο όπλων Česká zbrojovka στο Uherský Brod από το 1961 έως το 1979.

https://www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις