Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020

Βρώμικο» deal Πούτιν-Ερντογάν για τη Λιβύη: Τούρκοι & Ρώσοι στρατιωτικοί θα ελέγχουν την εκεχειρία – Αντιστέκεται ο Χαφτάρ & οι λιβυκές φυλές

Αυτό που ήθελε ο Ερντογάν το πετυχαίνει μέσω Μόσχας, “πατώντας πόδι” στη Λιβύη ως τουρκο-ρωσική Task Force, η οποία θα ελέγχει την κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στις δύο αντιμαχόμενες
πλευρές, μη λαμβάνοντάς υπόψιν την θέληση όλων των φυλών της χώρας, αλλά και την πρόσφατη απόφαση του λιβυκού κοινοβουλίου που δεν θέλει επουδενί τουρκική παρέμβαση. Εν τω μεταξύ στη Μόσχα βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες για να επιτευχθεί συμφωνία.

Οι Τούρκοι την ίδια στιγμή σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, φέρονται να έχουν μεταφέρει τουλάχιστον 1500 επίλεκτους Τουρκμένους και Σύρους μισθοφόρους, για να έχουν την εξουσία σε εδάφη που κατοικεί μια μικρή μειοψηφία “τουρκογενών Λίβυων”, ελέγχοντας την κατάσταση κοντά σε λιμάνια και αεροδρόμια.
Πρόκειται για παρόμοια περίπτωση με τη Συρία, στην οποία η Τουρκία με πρόσχημα την δράση των Κούρδων και την ύπαρξη Τουρκμένων Σύρων, ελέγχει μεγάλης έκτασης έδαφος στα ΒΔ της χώρας, το οποίο φιλοδοξεί να προσαρτήσει στο μακρινό μέλλον.
Πρόκειται σαφώς για σχέδιο ελέγχου της λιβυκής χώρας με απώτερο στόχο την στοχοποίηση των πετρελαιοπηγών αλλά και της πολιτικής ελίτ, καθώς και της όποιας λιβυκής κυβέρνησης μελλοντικά.
Δεν ξέρουμε τι θα πράξει ο στρατηγός Χαλίφα Χαφτάρ, ο οποίος εκβιάζεται σαφώς από τη Μόσχα, αλλά το τοπίο παραμένει θολό, ενώ η όλη κατάσταση μπορεί να εκτραχυνθεί και να γίνει πολύ χειρότερη για όλους τους εμπλεκόμενους στην περιοχή..
'da barış ve istikrarı sağlama çabaları için istişareler Moskova'da başladı.
Kaynaklar, bir ateşkes anlaşmasının imzalanmasının muhtemel olduğunu bildirdi.  
📸
‪Libya'da barış ve istikrarı sağlama çabaları için istişareler Moskova'da başladı.‬
‪Kaynaklar, bir ateşkes anlaşmasının imzalanmasının muhtemel olduğunu bildirdi.‬
‪#Türkiye #Rusya‬
‪📸‬ View image on Twitter View image on Twitter View image on Twitter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις