Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

CNN: Νέα δημοσκόπηση: Διατηρεί τη διψήφια διαφορά η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Σαφές προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει νέα δημοσκόπηση.

Το κυβερνών κόμμα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού STAR, προηγείται με 13 μονάδες έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Πιο συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεη ψήφου καταγράφει ποσοστό 33%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι στη δεύτερη θέση με 20%. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 5,7%, το ΚΚΕ με 4,7%, η Ελληνική Λύση με 4,0% και το ΜέΡα25 με 3,1%.
Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 44,2% των προτιμήσεων, με τον Αλέξη Τσίπρα να ακολουθεί με 19,7%.
Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 44,2% ευνοϊκών γνωμών. Ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 30,5%, η Φώφη Γεννηματά με 21,9%, ο Γιάνης Βαρουφάκης με 20,6%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 19,4% και ο Κυριάκος Βελόπουλος με 19,1%.
Στη ίδια δημοσκόπηση, το 54,9% θεωρεί «πολύ» ή «αρκετά» πιθανό ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, ενώ το 42, 6% θεωρεί πιο ενδεδειγμένη λύση την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τις ελληνοτουρκικές διαφορές, έναντι 28,8% που προτιμά τον απευθείας διάλογο μεταξύ των δύο χωρών, ενώ το 21,3% απαντά «καμιά από τις παραπάνω λύσεις».
Αναφορικά με την υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της MRB, το 55,5% κρίνει θετικά την επιλογή της και μόνο το 23% αρνητικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.