Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Δίκη Τοπαλούδη: Αλληλοκατηγορούνται για το ποιος την πέταξε στη θάλασσα

Στο μακάβριο εύρημα της σορού του άτυχου κοριτσιού μέσα στα παγωμένα νερά του όρμου Φώκιας στη Ρόδο, αναφέρθηκε στην κατάθεση του ο λιμενικός Λάζαρος Τουλγαρίδης κλείνοντας τη
συνεδρίαση του δικαστηρίου, όπου εκδικάζεται η υπόθεση της άγριας δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη.

«Στις 9 παρά 15 ενημερώθηκα τηλεφωνικά από τον αστυνομικό σταθμό Λίνδου για την ύπαρξη σορού στον όρμο Φώκια. Το σημείο είναι βραχώδες και δύσβατο, όταν έφτασα εκεί εντόπισα μια γυναικεία σορό στα μέσα του όρμου σε πρόσθια θέση. Είχε μαύρα μαλλιά και από ρουχισμό έφερε μόνο ένα στηθόδεσμο. Επειδή οι καιρικές συνθήκες ήταν κακές ζήτησα τη συνδρομή δύτη για την περισυλλογή της σορού», ανέφερε ο λιμενικός που έφτασε πρώτος στο κολπίσκο όπου εντοπίστηκε το πτώμα της φοιτήτριας.

«Μετά από προσπάθειες οι δύτες κατάφεραν και ανέσυραν τη σορό, έβγαλα φωτογραφίες από το κινητό μου και παρατήρησα το τατουάζ στο πόδι και τα χτυπήματα που έφερε στο κεφάλι και το σώμα. Μέχρι να έρθουν οι δύτες έκανα έρευνα μήπως βρω κάποιο άλλο στοιχείο» συνέχισε ο μάρτυρας επιχειρώντας να χαρτογραφήσει στο δικαστήριο το πιθανότερο σημείο από το οποίο φέρεται να πετάχτηκε η Ελένη στη θάλασσα.

Όταν ρωτήθηκαν από την εισαγγελέα οι δυο κατηγορούμενοι για το ακριβές σημείο από το οποίο η Ελένη Τοπαλούδη ρίχτηκε στο νερό ο μεν Ροδίτης υπέδειξε συγκεκριμένο σημείο και τον Αλβανό συγκατηγορούμενο του ως το πρόσωπο που έριξε την Ελένη ενώ ο 20χρονος Αλβανός απάντησε:

«Δεν μπορώ να σας απαντήσω στο ερώτημα δεν είδα από ποιο σημείο πετάχτηκε το πτώμα».

«Παρακαλούσε να την πάνε στο νοσοκομείο»
Σύμφωνα με την κατάθεση ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστήριου της Αθήνας, του υπαλλήλου του Λιμενικού Σώματος Χρήστου Μαλάμη, ο Ροδίτης κατηγορούμενος ήταν επιθετικός και ο αλλοδαπός συγκατηγορούμενος του ψυχρός.

Όπως κατέθεσε στο δικαστήριο ο κ. Μαλάμης, όταν ο 21χρονος Ροδίτης εμφανίστηκε οικειοθελώς στο Λιμεναρχείο Ρόδου και συνελήφθη, του μίλησε για το έγκλημα.

«Μου είπε (ο κατηγορούμενος) ότι πήγαν και οι τρεις (οι δυο κατηγορούμενοι και η Ελένη Τοπαλούδη) στο εξοχικό του Ροδίτη. Ότι έκαναν μαζί της σεξ και οι δύο. Τότε η Ελένη είπε ότι ο Ροδίτης είναι καλύτερος από τον 20χρονο αλλοδαπό. Τότε ο αλλοδαπός της τράβηξε ένα κροσέ. Λιποθύμησε. Όταν ανέκτησε τις αισθήσεις της τους είπε ότι θα τους πάει στην αστυνομία. Τότε ο αλλοδαπός κατηγορούμενος πήρε ένα σίδερο και την χτύπησε στο κεφάλι. Μετά μου είπε ότι έπρεπε να το τελειώσουν. Ήταν ακόμη ζωντανή. Η Ελένη τους παρακαλούσε να την πάνε στο νοσοκομείο αλλά εκείνοι την πέταξαν στα βράχια. Ήξερα ότι είχε μια αδελφή και επειδή έχω και εγώ, τον ρώτησα: "Γιατί το κάνατε αυτό?". "Ήταν μεγάλη βλακεία", μου είπε, "ο Θεός θα μας τιμωρήσει"», ανέφερε ο κ. Μαλάμης στο δικαστήριο.

Ωστόσο ο μάρτυρας κατέθεσε πως οι δύο κατηγορούμενοι «λέγανε την ίδια ιστορία με διαφορετικό πρωταγωνιστή», επιρρίπτοντας ο ένας τις ευθύνες στον άλλο.

Ο κ. Μαλάμης κατέθεσε ακόμη πως ο Ροδίτης κατηγορούμενος ήταν επιθετικός προς τους Λιμενικούς. «Χτυπούσε τις πόρτες, μας έλεγε γ@@@@, ότι αν δεν είχε χειροπέδες θα μας έδειχνε, κ.ά», κατέθεσε ο μάρτυρας σημειώνοντας πως ο δεύτερος, ο αλλοδαπός κατηγορούμενος ήταν «εντελώς ψυχρός» και ήσυχος.

Με καθυστέρηση η δίκη
Σημειώνεται ότι η δίκη ξεκίνησε με καθυστέρηση δύο ωρών, καθώς οι αρμόδιοι αστυνομικοί δεν είχαν φέρει τους ειδικούς ανιχνευτές μετάλλων με τους οποίους εξετάζονται όλοι οι παρευρισκόμενοι. Η έδρα έδειξε φανερά τη δυσαρέσκεια της ενώ η εισαγγελέας δήλωσε ότι θα αναζητηθούν ευθύνες.

Με την έναρξη της δίκης μάλιστα, η εισαγγελέας της έδρας με αφορμή σχόλια σε ΜΜΕ για τη δίκη, επανέλαβε πως το ζητούμενο της δίκης είναι να αποκαλυφθεί η αλήθεια και μόνο. Τόνισε δε, πως δεν υπάρχει ξεκάθαρη θέση των κατηγορουμένων για τα όσα έγιναν και σε σχέση με τις κατηγορίες. «Δεν διακατέχομαι από καμία αγωνία να περιορίσω τα δικαιώματα των κατηγορουμένων», υπογράμμισε η εισαγγελέας.

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί στις 14 Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις