Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

EKTAKTO: IPANIKA αεροσκάφη σαρώνουν τα δυτικά σύνορα – Στο NOTIO Λίβανο επιχειρεί η ισραηλινή ΠΑ – Ανησυχία στο NATO

Σε πλήρη πολεμική ετοιμότητα τέθηκαν ως γνωστόν ορισμένα σώματα και μονάδες στο Ισραήλ μετά την χθεσινή επιχείρηση εξουδετέρωσης του Ιρανού
υποστρατήγου Σουλεϊμάνι, ενώ οι βαρύγδουπες απειλές από την Τεχεράνη δίνουν και παίρνουν.

Iranian F-14 fighter jets reportedly rising in the sky and patrolling Iran's western borders
See Y.N.M.S's other Tweets
Πριν μερικές ώρες ισραηλινά αεροσκάφη (F-16, F-15 ) εντοπίστηκαν να πετούν στον νότιο Λίβανο, ενώ ταυτόχρονα ιρανικά F-14 πετούν στα δυτικά σύνορα της χώρας, έχοντας τους Ισραηλινούς ελεγκτές αεράμυνας σε ύψιστο συναγερμό.
Ειδικοί αμυντικοί αναλυτές φοβούνται ακόμα και πιθανό ιρανικό “κτύπημα” σε περιοχές κοντά στο Ισραήλ ενώ στους πιθανούς στόχους συμπεριλαμβάνουν και τα υψώματα του Γκολάν.
Επίσης Αμερικανοί πεζοναύτες του 2ου Τάγματος, προστατεύουν τώρα την αμερικανική πρεσβεία στην Βαγδάτη από πιθανή επίθεση σιιτικών παραστρατιωτικών οργανώσεων που συνδέονται με το IRGC.
with 2nd Battalion, 7th Marines, assigned to the Special Purpose Marine Air-Ground Task Force-Crisis Response-Central Command (SPMAGTF-CR-CC) 19.2, are now protecting the Compound in from danger of .(Video by Sgt. Kyle C. Talbot, )
107 people are talking about this
Πριν λίγο το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων του Ιράν, σε έκτακτη ανακοίνωση σχετικά με την εξόντωση του Σουλεϊμάνι ανέφερε ότι, “οι δράστες και εκείνοι που διέταξαν ένα τέτοιο θανατηφόρο έγκλημα, πρέπει να περιμένουν μια σοβαρή εκδίκηση που θα τους κάνει να λυπηθούν για την απόφασή τους”, αναφέρει η ανακοίνωση που που εκδόθηκε πολλές ώρες το περιστατικό.

Από τις Βρυξέλλες έγινε γνωστό ότι η Βορειοατλαντική στρατιωτική συμμαχία (ΝΑΤΟ) είναι σε αυξημένη ετοιμότητα και παρακολουθεί την κατάσταση στο Ιράκ με προσοχή, αφότου οι αμερικανικές δυνάμεις εξουδετέρωσαν τον Ιρανό στρατηγό Σουλεϊμάνι.
Το ΝΑΤΟ διατηρεί περιορισμένη παρουσία στο Ιράκ, η οποία αφορά την εκπαίδευση των κυβερνητικών δυνάμεων ασφαλείας, ενώ τονίζεται ότι η συμμαχία δεν συμμετείχε στην επίθεση κατά του υποστράτηγου στο διεθνή αερολιμένα της Βαγδάτης.
«Το ΝΑΤΟ παρακολουθεί πολύ προσεκτικά την κατάσταση στην περιοχή. Παραμένουμε σε στενή και τακτική επαφή με τις αρχές των ΗΠΑ», δήλωσε ο εκπρόσωπος Dylan White στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP.
«Κατόπιν αιτήματος της ιρακινής κυβέρνησης, η εκπαιδευτική αποστολή του ΝΑΤΟ στη χώρα συμβάλλει στην ενίσχυση των ιρακινών δυνάμεων και στην αποτροπή της επιστροφής του ISIS», ανέφερε ο ίδιος.
Η κατάσταση ξεφεύγει σιγά-σιγά από τα τετριμμένα και υπάρχουν πληροφορίες ότι πολλοί ειδικοί επί της Μέσης Ανατολής «αναμένουν κάτι πολύ μεγάλο από το Ιράν», το επόμενο διάστημα.
Βρετανός στρατιωτικός επικεφαλής δύναμης από το Hampshire προειδοποίησε ότι, «κάτι μεγάλο έρχεται και θα βλάψει την Μ.Ανατολή», αφού οι ΗΠΑ εκτέλεσαν τον ανώτατο στρατηγό του Ιράν κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής στο Ιράκ.
Άλλος πρώην αξιωματικός του βρετανικού στρατού, ο οποίος ήταν ηγετικό στέλεχος στο στρατό του Ηνωμένου Βασιλείου κατά τον τελευταίο πόλεμο στο Ιράκ, προειδοποίησε ότι η κρίση έφτασε πλέον στο σημείο μηδέν.
Ο συνταγματάρχης Chris Parker υποστήριξε την επίθεση του αμερικανικού προέδρου Ν.Τραμπ, αλλά προειδοποίησε ότι η κίνηση της αμερικανικής κυβέρνησης να αποσύρει τους πολίτες της από το Ιράκ, είναι ένα άκρως ανησυχητικό σημάδι για επερχόμενα στην περιοχή αυτή.

Παρακολουθούμε εδώ και μερικές ώρες ένα θρίλερ στη Μέση Ανατολή, η έκβαση του οποίου είναι ακόμη πολύ αμφίβολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις