Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020

EKTAKTO – Τρίπολη: «Αποσύρονται οι Ρώσοι μισθοφόροι από τη Λιβύη» – Πούτιν: «Η Μόσχα δεν έχει καμία σχέση με αυτή την ομάδα»!

Toυ Ανδρέα Μουντζουρούλια

Ένα απίστευτο θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες στην Λιβύη. Το απόγευμα ο διοικητής του GNA Nasir Ammar προχώρησε σε δηλώσεις που
προβληματίζουν, καθώς ανέφερε πως τα στελέχη της ομάδας Wagner που πολεμούν κατά των φιλότουρκων, άρχισαν να αποσύρονται σιγά-σιγά από την χώρα.
Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε βέβαια πως η Μόσχα ουδέποτε παραδέχθηκε την παρουσία Ρώσων μισθοφόρων στην Αφρικανική χώρα, όμως φωτογραφίες και βίντεο που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας αποδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο.
Όπως δήλωσε ο Αmmar, μετά την συμφωνία Πούτιν-Ερντογάν για κατάπαυση του πυρός στην Λιβύη, οι πρώτοι μισθοφόροι άρχισαν να φεύγουν.
Βέβαια αυτό πρέπει να επιβεβαιωθεί από αρκετές πλευρές, καθώς μπορεί να είναι ένα προπαγανδίστικο πυροτέχνημα της Τρίπολης.

Κανείς όμως δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα, καθώς φαίνεται πως Μόσχα και Άγκυρα τα βρίσκουν και στο ζήτημα της Λιβύης, ενώ σημερινή δήλωση του Πούτιν έρχεται να βάλει λάδι στη φωτιά.
Σύμφωνα με το Reuters, ο Β. Πούτιν σε ερώτηση για το εάν μάχονται στη Λιβύη στελέχη της ομάδας Wagner, δήλωσε σε πρώτη φάση πως δεν υπάρχουν μαχητές σε αυτή την χώρα και πως το ρωσικό κράτος δεν έχει σχέση με αυτή την ομάδα.
Βέβαια δεν θα μπορούσε να δώσε και άλλη απάντηση, αλλά τα γεγονότα συγκλίνουν πως άρχισε η σταδιακή αποχώρησή τους από την Λιβύη.
Ίσως πρόκειται για μία κίνηση καλής θέλησης της Μόσχας προς την Άγκυρα, καθώς η Ρωσία ζητάει από τον Ερντογάν να μην στείλει τζιχαντιστές από την Συρία στη Λιβύη.
Όπως και να έχει πάντως ο Χαφτάρ είναι ασταμάτητος και η προέλασή του συνεχίζεται.


Russian President Vladimir Putin: Syrian mercenaries being sent to Libya is an extremely dangerous matter.
36 people are talking about this

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις