Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2020

Ελλάδα: Εξαρθρώθηκε η σπείρα (ανάμεσά τους και ο ...γιατρός της Νάξου) που εξαπατούσε επιχειρηματίες

Πως το λένε... Μία του κλέφτη, δύο του κλέφτη, τρεις και την κακή του μέρα.,.. Τι θέλουμε να πούμε; Πολύ απλά ήταν μέσα Αυγούστου όταν είχε γίνει γνωστό ότι αρκετές επιχειρηματίες της Νάξου είχαν πέσει θύμα γνωστού ...γιατρού.
Κοινώς, επιτήδειος χρησιμοποιώντας το όνομα γνωστού καρδιολόγου της Νάξου είχε αποσπάσει χρήματα από εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων. .   Ο ίδιος ...γιατρός εμφανίστηκε και τον Οκτώβριο μέσα από τηλεφωνική επαφή όπου με τον ίδιο τρόπο είχε αποσπάσει χρήματα (πάντα μέσω τραπέζης) από γνωστό επιχειρηματία που ασχολείται με πώληση καυσίμων..   Κι ενώ τις δύο προηγούμενες φορές, είχε καταφέρει να αποφύγει την σύλληψη, αυτή τη φορά την πάτησε. Και αποδείχτηκε ότι ήταν μέλος σπείρας που δρούσε σε Πανελλαδικό επίπεδο, αριθμούσε σχεδόν τριάντα άτομα και είχαν εξαπατήσει περισσότερους από ογδόντα επιχειρηματίες και πολίτες... Ας δούμε πως η αστυνομία έφτασε στην εξάρθρωση αυτής της σπείρας μέσα από το δελτίο ενημέρωσης...
Σπείρα που εξαπατούσε επιχειρηματίες και πολίτες σε πανελλαδικό επίπεδο εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών, συλλαμβάνοντας στην Αθήνα, στο 'Αργος και στην Κάτω Αχαΐα, δύο άνδρες, ηλικίας 49 και 42 ετών, καθώς και μια γυναίκα 36 ετών, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία 26 ακόμη μελών της σπείρας.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, όπως έχει προκύψει από τις έρευνες, έχουν εξιχνιαστεί 80 απάτες και πλαστογραφίες σε βάρος επιχειρηματιών και πολιτών που διαπράχθηκαν από τον Μάιο του 2019 στην Πάτρα, στην Αιτωλοακαρνανία, στην Ηλεία, στην Αττική, στις Σπέτσες, στην Κορινθία, στην Αργολίδα, στην Λακωνία, στην Φθιώτιδα, στην 'Αρτα, στην Πρέβεζα, στην Θεσπρωτία, στην Κοζάνη, στην Πέλλα, στο Κιλκίς, στην Καβάλα, στη Ροδόπη, στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες και στα Ιόνια Νησιά.
Στόχοι των μελών της σπείρας ήταν, σύμφωνα με την Αστυνομία, επιχειρήσεις, όπως τουριστικά γραφεία, ξενοδοχεία, καταστήματα πώλησης οικοδομικών υλικών, ζαχαροπλαστεία, καταστήματα τροφίμων, ιατρεία, φαρμακεία, πρατήρια υγρών καυσίμων κ.α., καθώς και πολίτες.
Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν δύο μεθόδους. Πρώτον, παράγγελναν προϊόντα ή υπηρεσίες και ισχυρίζονταν ψευδώς στους επιχειρηματίες, ότι τους πλήρωναν μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής συναλλαγής. Στη συνέχεια, έστελναν στα θύματά τους, μέσω εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το πλαστό αποδεικτικό κατάθεσης, στο οποίο αναγραφόταν πολύ μεγαλύτερο ποσό από την τιμή του προϊόντος ή της υπηρεσίας και ζητούσαν να τους επιστραφεί η διαφορά των χρημάτων.
Δεύτερον, προσποιούνταν υπαρκτούς ιατρούς ή φαρμακοποιούς και επικαλούμενοι έκτακτη ανάγκη, είτε δική τους, είτε ή συγγενικών τους προσώπων, ζητούσαν από τα θύματά τους, αν μπορούσαν, να τους εξυπηρετήσουν με κατάθεση χρημάτων σε τραπεζικούς λογαριασμούς που τους υποδείκνυαν, λέγοντάς τους ότι θα τους επιστρέψουν άμεσα τα χρήματα.
Μάλιστα, για να γίνουν πιο πειστικά τα μέλη της σπείρας, έστελναν στα θύματά τους, μέσω εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πλαστές αποδείξεις κατάθεσης των χρημάτων που είχαν λάβει.
Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της σπείρας ξεπερνά τα 140.000 ευρώ, ενώ είχαν αποπειραθεί να αφαιρέσουν περισσότερα από 325.000 ευρώ.
Οι δύο άνδρες και η μία γυναίκα που συνελήφθησαν οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ, σύμφωνα με την Αστυνομία, έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για παρόμοιες υποθέσεις.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις