Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2020

Επειγόντως η Άγκυρα αποστέλλει 1.700 Τουρκμένους μισθοφόρους στην Τρίπολη για την «μητέρα των μαχών» - Από FIR Aθηνών; (ΒΙΝΤΕΟ)


Ο Ρ.Τ.Ερντογάν αποστέλλει εκτάκτως στην Λιβύη χίλιους επτακόσιους Τουρκμένους μισθοφόρους από τα μέτωπα της Συρίας για να ενισχύσουν τις γραμμές των τζιχαντιστών του
GNA στην Τρίπολη μετά κατάληψη της Σύρτης από τις δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ.

Σύμφωνα με συριακές πηγές τον Δεκέμβριο του 2019 είχαν αφιχθεί προς εκπαίδευση στα τουρκικά στρατόπεδα 1.700 Σύροι μισθοφόροι  που ανήκαν στις “μεραρχίες”Sultan Murad, Suleiman Shah και al-Mu’tasim. Οι άνδρες αυτοί μεταφέρθηκαν από το Αφρίν.

Η στρατολόγηση μισθοφόρων αποτελεί έγκλημα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο εδώ και 30 χρόνια. Φυσικά αυτό ουδόλως απασχολεί την Τουρκία η οποία ξέρει πολύ καλά πως το Διεθνές Δίκαιο επί του πρακτέου δεν επιβάλλεται από κανέναν και αποτελεί περισσότερο ένα σύνολο ηθικών κανόνων.

Ήδη 2.000 Σύροι Τουρκμένοι μισθοφόροι μάχονται στη Λιβύη και αναμένουν την άμεση ενίσχυση των 1.700 που εκπαιδεύονται για τον ίδιο σκοπό σε τουρκικά στρατόπεδα. Παράλληλα συνεχίζεται η στρατολόγηση και άλλων στις περιοχές της Συρίας που ελέγχει η Τουρκία για να μαζευτούν όσο το δυνατόν περισσότερες εφεδρείες.


To ζήτημα είναι από που θα περάσουν όλοι αυτοί πάλι; Από το FIR Αθηνών; Αξίζει να σημειωθεί ότι τουρκικές πηγές αναφέρουν προετοιμασία τουρκικών F-16 για επιχειρήσεις στην Λιβύη.

Σημειώνεται ότι ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης εισήλθε στη Σύρτη και ανέλαβε τον έλεγχο του θαλάσσιου λιμένα και ορισμένων περιοχών της πόλης.

«Ο LNA έχει πάρει επίσης τον έλεγχο της στρατιωτικής βάσης ασ-Σάαντι, μερικές περιοχές της πόλης και τώρα κατευθύνεται προς το κέντρο της πόλης» πρόσθεσε η πηγή, η οποία βρίσκεται κοντά στην ηγεσία του LNA.

Γενικά, οι δυνάμεις του Χαφτάρ, έχουν επιταχύνει τις κινήσεις τους, καθώς άρχισε η ανάπτυξη των τουρκικών στρατευμάτων στην Τρίπολη και θέλει να προλάβει την ανάληψη επιθετικών κινήσεων από τους «φρέσκους» Τούρκους στρατιώτες.

Οι περίπου 2.000 Σύροι μισθοφόροι, κατάφεραν σε πρώτη φάση να ανασχέσουν την προέλαση στην Τρίπολη και να θέσουν υπό τον έλεγχό τους όλες τις οδικές αρτηρίες που οδηγούν από και προς το αεροδρόμιο, αλλά έχουν υποστεί σοβαρές απώλειε


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις