Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

Το επιτελείο Χαφτάρ μας ζήτησε στρατιωτικό υλικό για τον LNA... Συναντήσεις με Έλληνες στρατιωτικούς είχε ο ναύαρχος Μαχντάουϊ

Mάλλον δεν θα έπρεπει να είμαστε τόσο ικανοποιημένοι με όσα συμβαίνουν στην Λιβύη.
Η Αθήνα και με δική της ευθύνη λείπει από τις εξελίξεις, καθώς δεν φταίει μόνο το μπλόκο Ερντογάν που δεν βρέθηκε ελληνική αντιπροσωπεία στο Βερολίνο.

Όταν έχεις πυγμή και θάρρος, τότε σε υπολογίζουν όλοι. Όταν όμως υπάρχουν φοβικά σύνδρομα, τότε κανείς δεν πρόκειται να σε πάρει στα σοβαρά.


Η Τουρκία μας πρόλαβε στην Λιβύη. Μιλάμε για μία χώρα, στην οποία θα μπορούσαμε να έχουμε εμείς εδώ και χρόνια το πάνω χέρι. Στρατιωτικοί του Εθνικού Στρατού έχουν σπουδάσει στην χώρα μας, ενώ οι περισσότεροι πολίτες έχουν φιλελληνικά αισθήματα, τώρα απλά τρέχουμε!

Ο Λίβυος ναύαρχος Μαχντάουϊ, δεξί χέρι του Χάφταρ, παρέμεινε στην Αθήνα και σήμερα το απόγευμα θα έχει επαφή με το Μέγαρο Μαξίμου. Όλες αυτές τις ημέρες ο Λίβυος ναύαρχος έχει συναντήσει στην Αθήνα πολλούς, μεταξύ των οποίων ήταν και στρατιωτικοί. Εν ενεργεία και απόστρατοι.

Δεν παρέλειψε να εκφράσει τα παράπονα του για την ελληνική αποχή από την κρίση στη Λιβύη. Σε αντίθεση με την Τουρκία που ενεπλάκη στρατιωτικά ,η Ελλάδα απέφυγε να έχει ακόμη και διπλωματική παρουσία και δράση στην περιοχή.

Το ερώτημα που θέτει ο ναύαρχος Μαχντάουϊ είναι αν η Ελλάδα έχει σκοπό να βοηθήσει. Προφανώς και δεν ζήτησε ούτε ο Χάφταρ, ούτε ο Μαχντάουϊ αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων. Γνωρίζουν ότι η Ελλάδα δεν θα εμπλακεί στρατιωτικά στον εμφύλιο της χώρας τους.

Υπάρχουν όμως πάρα πολλοί τρόποι με τους οποίους η Ελλάδα μπορεί να φανεί χρήσιμη στον στρατηγό Χάφταρ και στις δυνάμεις τους. Ένα μέρος του εξοπλισμού της Λιβύης, “συμπίπτει” με όπλα που η Ελλάδα διέθετε και γι΄ αυτό υπάρχουν ανταλλακτικά και άλλα “υλικά” που σ’ εμάς δεν χρειάζονται αλλά στις δυνάμεις του Χάφταρ θα πρόσφεραν πάρα πολλά.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις