Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ...;;; Ο Ερντογάν: Eτοιμάζεται να στείλει στρατό στους δρόμους των πόλεων;- Αβεβαιότητα στην Άγκυρα μετά την εκτέλεση Σουλεϊμάνι

Πανικός και οργή επικρατεί στην Τουρκία μετά την χθεσινή επίθεση των Αμερικανών στον Ιρανό υποστράτηγο Σουλεϊμάνι, στενό φίλο του τουρκικού καθεστώτος σε κάθε περίπτωση.


Ο γνωστός γκιουλενιστής Τούρκος δημοσιογράφος Α.Μποζκούρτ αναφέρει ότι η τουρκική κυβέρνηση από χθες το βράδυ μετά την εκτέλεση του Ιρανού στρατηγού από τις ΗΠΑ, δεν κοιμάται καλά, αφού πιθανόν φοβάται ανάλογη αντιμετώπιση με το Ιράν, λόγω των γνωστών νεο-οθωμανικών σχεδίων της Άγκυρας στην περιοχή μας.

Ενώ συμβαίνουν αυτά, ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν έριξε νέα «βόμβα» λέγοντας ότι “η τουρκική αστυνομία δεν είναι πλέον αρκετή για να εξασφαλίσει την ασφάλεια των τουρκικών πόλεων”.

«Έχουμε έρθει σε ένα σημείο όπου μπορούμε πλέον να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια των πόλεων μας με οχυρώσεις για να διατηρήσουμε την τάξη μέσα από τις αστυνομικές δυνάμεις. Ενόψει αυτής της νέας κατάστασης, πρέπει να αναπτύξουμε νέες μεθόδους», δήλωσε ο Ερντογάν μιλώντας σε συνέδριο με τίτλο» Συμπόσιο Πόλης και Ασφάλειας «στο Προεδρικό Συγκρότημα της Άγκυρας, χωρίς όμως να κατονομάζει αυτές τις νέες μεθόδους.

“Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν είναι πλέον αρκετές για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των πόλεων και οι αρχές θα βρουν μια «λύση» για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης”, δήλωσε ο ίδιος προκαλώντας πολλά ερωτηματικά.

Ο πρόεδρος δήλωσε ότι η Τουρκία θα βρει τις δικές της «λύσεις» σχετικά με το θέμα της ασφάλειας στις πόλεις για να μην χρησιμοποιήσει τις μεθόδους άλλων χωρών.

«Κάθε χώρα και κοινωνία πρέπει να αναπτύξει λύσεις κατάλληλες για τις ανάγκες της. Διαφορετικά, θα καταλήγαμε να χρησιμοποιούμε μεθόδους άλλων χωρών, και αυτό θα έφερνε το πρόβλημα της προσαρμογής. Θα εξετάσουμε όλα τα παραδείγματα [σε άλλες χώρες], αλλά θα πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας. Τα στοιχεία που απειλούν τις πόλεις έχουν αλλάξει στον σημερινό κόσμο», είπε.

«Με την πρόοδο της τεχνολογίας, τα δίκτυα υποδομής των πόλεων και των υπερκαταστημάτων έχουν γίνει αρκετά περίπλοκα. Όσο μεγαλύτερη είναι η πόλη, τόσο περισσότερα προβλήματα έχει από την άποψη της ασφάλειας», συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις