Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

«Εθνικός Στρατός της Λιβύης» σε Άγκυρα: «Θα καταρρίψουμε οποιαδήποτε αεροσκάφος μεταφέρει μισθοφόρους»!


Ζώνη απαγόρευσης πτήσεων επέβαλλε ο «εθνικός Στρατός της Λιβύης» στην Τρίπολη της Λιβύης, ξεκαθαρίζοντας πως οποιοδήποτε αεροσκάφος επιχειρεί να πετάξει προς και από το αεροδρόμιο
Mitiga θα καταρρίπτεται, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που μεταφέρουν μισθοφόρους από την Τουρκία.

«Σεβαστήκαμε την κατάπαυση του πυρός, αλλά το να τοποθετείς αντιαεροπορικά συστήματα, να μεταφέρεις Σύρους τρομοκράτες, να πετάς UAVs, αποτελούν παραβίαση της εκεχειρίας.

Και το σημερινό UAV ήταν η εκατοστή παραβίαση», τόνισε εκπρόσωπος του «Εθνικού Στρατού» σε συνέντευξη Τύπου.

«Οποιοδήποτε ιπτάμενο αντικείμενο που θα εντοπίζουμε θα καταρρίπτεται αμέσως», ξεκαθάρισε  αφήνοντας να εννοηθεί ακόμη και αεροσκάφη που μεταφέρουν μισθοφόρους από την Τουρκία και προσεγγίζουν το αεροδρόμιο της Τρίπολης για προσγείωση.
Spox
The no fly zone over Matiga has been officially activated now, we respected the ceasefire but setting up air defense systems , shipping Syrian terrorists , flying UAVs are all violations, and today’s UAV was the violation Number 100.
Any flying body will be shot down.
Προβολή εικόνας στο Twitter


59 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
..
Νωρίτερα ο LNA είχε καταρρίψει ακόμη ένα τουρκικής κατασκευής UAV, το οποίο πετούσε για λογικισμό του καθεστώτος της Τρίπολης.

Έκλεισε το διεθνές αεροδρόμιο της Τρίπολης

Το διεθνές αεροδρόμιο Μίτιγκα έγινε στόχος έξι ρουκετών Grad, μία ενέργεια που συνιστά «κατάφωρη απειλή» στην ασφάλεια της κυκλοφορίας των αεροσκαφών και «μία νέα παραβίαση της εκεχειρίας», η οποία εφαρμόσθηκε στις 12 Ιανουαρίου μεταξύ των εμπολέμων πλευρών, δήλωσε ο εκπρόσωπος των στρατιωτικών δυνάμεων της κυβέρνησης της Τρίπολης, Μοχάμαντ Γκνούνου.

Τουρκικά ΜΜΕ απέδωσαν τις ενέργειες αυτές στις δυνάμεις που πρόσκεινται στον Λιβυκό Εθνικό Στρατό του στατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.

Οι πτήσεις εκτρέπονται προς το αεροδρόμιο της πόλης Μισράτα, σε απόσταση 200 χιλιομέτρων ανατολικά της Τρίπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις