Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Γερμανική ομολογία: «Δεν μπορώ να πω δημοσίως τους λόγους… που δεν κλήθηκε η Ελλάδα»

Γερμανίδα αναπληρωτής εκπρόσωπος: «συγχωρέστε με, αλλά δεν μπορώ να πω δημοσίως τους λόγους για τους οποίους δεν κλήθηκε η Ελλάδα».


Αυτή ήταν η αντίδραση στις καταιγοιστικές ερωτήσεις από γερμανούς δημοσιογράφους της γερμανίδας  αξιοματούχου , που αποκαλύπτει την συμπαιγνία που παίζετε πίσω από τις πλάτες μας για να ικανοποιηθούν οι ορέξεις του Ερντογάν και της Μόσχας.



Ηπροσπάθεια που ακολούθησε με δηλώσεις του γερμανικού υπουργείου εξωτερικών περί σεβασμού του δικαίου της θαλάσσης , είναι στάχτη στα μάτια της ελληνικής πλευράς και ευφυολογήματα για να μας χρυσώσουν το χάπι.

Το γεγονός ότι η λίστα των συμμετεχόντων καταρτίστηκε από κοινού με τον ΟΗΕ, δείχνει ότι ο ελληνικός αποκλεισμός έχει βαθύτερα αίτια και υπαγορεύτηκε σε υψηλό επίπεδο. Αποδεικνύεται ότι έχει τεθεί ένα είδους βέτο, από ενδιαφερόμενες πλευρές που θα παραστούν στην διάσκεψη για τη Λιβυκή κρίση,  με την Τουρκία και την Ρωσία να είναι  οι πιθανοί δράστες.



Άλλωστε είχε προηγηθεί η συνάντηση Μέρκελ-Πούτιν στην Μόσχα ,πριν εκδηλωθεί η ρωσική πρόταση για σύναψη συμφωνίας Σάρατζ-Χαφτάρ και την οποία ο Λίβυος στρατηγός κατήγγειλε, αποχωρώντας.

Επιπλέον η σφοδρή αντίδραση του στρατάρχη Χαφτάρ , για τον αποκλεισμό της Ελλάδας από την διάσεψη , δείχνει ότι η χώρα μας ήταν ανεπιθύμητη για το λόγο της σύμπλευσης της, μαζί του.


«Ρωτάμε γιατί η Ελλάδα δεν έχει προσκληθεί στις συνομιλίες στο Βερολίνο. Μήπως δεν είναι η Ελλάδα μία από τις χώρες που επηρεάζονται περισσότερο από αυτή τη σύγκρουση;», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) σε μήνυμα του.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις