Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

Γιατί αποστρατεύθηκε ο Α/ΓΕΣ Γιώργος Καμπάς;

Το ΓΕΣ εδώ και μια δεκαετία ζει την …περιπέτεια του. Αρχηγοί έρχονται και φεύγουν, χωρίς να υπάρχει προφανής λόγος! Οι περισσότεροι απ΄ αυτούς ήταν καλοί Αρχηγοί.
Όπως και ο Αντιστράτηγος Γιώργος Καμπάς που χθες το ΚΥΣΕΑ, αποφάσισε να τον αποστρατεύσει. Θα είχε ενδιαφέρον να μαθαίναμε το σκεπτικό…

Ο Αντιστράτηγος Καμπάς επελέγη για τη θέση του Α/ΓΕΣ, μετά από την περιπέτεια με τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο. Αυτό το γεγονός είχε προκαλέσει τότε κριτική και σχόλια. Το γεγονός ότι είχε προειδοποιήσει ως διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού για τις περίεργες κινήσεις των Τούρκων το διάστημα πριν από την αιχμαλωσία, ήταν ο αντίλογος. Ανεξάρτητα απ΄ αυτό τους μήνες που ήταν Α/ΓΕΣ κατά γενική ομολογία ο Γ.Καμπάς τα πήγε πολύ καλά.

Συνεπώς είναι λογικό το ερώτημα “γιατί αποστρατεύθηκε”…

Λένε ότι είναι “καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά τ΄ όνομα”. Το μόνο που έχει ακουστεί για τον Αντιστράτηγο Καμπά ως κριτική είναι ότι “ήταν πολύ κοντά στην προηγούμενη κυβέρνηση”! Συνεργάστηκε πράγματι πολύ καλά με τους Αποστολάκη-Ρήγα. Εξίσου στενή όμως ήταν η συνεργασία του και με τη νυν πολιτική ηγεσία. Για να μην πούμε ότι ήταν και στενότερη…

Δεν ξέρουμε τα πολιτικά πιστεύω του κ.Καμπά. Προφανώς όπως όλοι μας κάτι πιστεύει, κάποιους ψηφίζει. Αυτό που είναι βέβαιο πάντως είναι ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του στη θέση του Α/ΓΕΣ δεν μπορεί κάποιος στα σοβαρά να τον κατηγορήσει ότι κινήθηκε “κομματικά”.

Ο διάδοχος του, ο Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης είναι ένας επίσης πολύ καλός Αξιωματικός. Γνωστός στους δημοσιογράφους από τη θητεία του στη θέση του Εκπροσώπου Τύπου στο ΓΕΣ και στο ΓΕΕΘΑ. Να του ευχηθούμε εκτός από καλή επιτυχία, να καταφέρει να “σπάσει” την “κατάρα” του ΓΕΣ που δεν αφήνει τα τελευταία χρόνια Αρχηγό να …στεριώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις