Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020

H KINA δοκιμάζει πυρηνικούς πυραύλους ικανούς να χτυπήσουν τις HΠA (BINTEO)

Η ανάπτυξη πυρηνικών πυραύλων στην Κίνα αυξάνεται με ταχύτητα, με δοκιμασία όπλων ικανών να χτυπήσουν την αμερικανική ηπειρωτική χώρα!



Η Κίνα έχει κινηθεί για να επιταχύνει την ανάπτυξη των πιο εξελιγμένων πυρηνικών πυραύλων από υποβρύχιο, ένα όπλο ικανό να χτυπήσει την ηπειρωτική Αμερική, ανέφεραν στρατιωτικές πηγές.
Δύο ανεξάρτητες πηγές δήλωσαν στην South China Morning Post ότι το κινεζικό ναυτικό είχε δοκιμάσει τον πυραύλο JL-3 ή Julang (ή «Big Wave») που τελικά σκοπεύει να συνδυάσει με τα πυρηνικά υποβρύχια επόμενης γενιάς.

Ξεκίνησε από τον κόλπο Bohai στην Κίτρινη Θάλασσα στα τέλη του περασμένου μήνα, με προσγείωση στην βορειοδυτική έρημο Gobi στο Xinjiang.

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες τρεις δοκιμές, οι οποίες χρησιμοποίησαν ένα συμβατικό υποβρύχιο τύπου 032, η τελευταία εκτόξευση πραγματοποιήθηκε χρησιμοποιώντας το πυρηνικό υποβρύχιο τύπου 094, σύμφωνα με μία πηγή.

Το τεστ του JL-3 αναφέρθηκε για πρώτη φορά από τους The Washington Times την παραμονή των Χριστουγέννων σε άρθρο που ανέφερε πηγές από το Πεντάγωνο, οι οποίοες ανέφεραν ότι η έναρξη είχε διεξαχθεί στις 22 Δεκεμβρίου και παρακολουθήθηκε από αμερικανικούς δορυφόρους και άλλες πλατφόρμες πληροφοριών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις