Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Η Άγκυρα έστειλε νέες μονάδες τουρκικών ειδικών δυνάμεων, ομάδες Τουρκμένων μισθοφόρων και οπλισμό στην Λιβύη


Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος
Η Άγκυρα έστειλε κι άλλα στελέχη των τουρκικών ειδικών δυνάμεων στην Τρίπολη μαζί με μεγάλο οπλικό φορτίο το οποίο περιλαμβάνει άρματα μάχης και φορτηγά.

Ταυτόχρονα έστειλε με πολιτική πτήση και νέο «φορτίο» Τουρκμένων ισλαμιστών μαχητών στην Λιβύη.
..
Ο φιλοτουρκικός GNA δημοσίευσε φωτογραφίες από την άφιξη των δύο τουρκικών φρεγατών Gaziantep και Qidiz κλάσης G (Oliver Hazard Perry) συνοδευόμενες από αρματαγωγό το οποίο και μετέφερε το οπλικό φορτίο.

Aυτό που έχει ενδιαφέρον είναι πως ο οπλισμός μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο Mitiga όπου όπως αναφέρουν τοπικές πηγές, οι Τούρκοι έχουν εγκαταστήσει το στρατηγείο τους και το κέντρο επιχειρήσεών τους.

Αυτό εξηγεί και την προχθεσινή σφοδρή επίθεση του LNA στο αεροδρόμιο καθώς οι δυνάμεις του Χάφταρ έχουν στοχοποιήσει την τουρκική εκστρατευτική αποστολή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις χτες ο Ρ.Τ.Ερντογάν συμφώνησε στην τηλεφωνική του επικοινωνία με το Ν.Τραμπ πως «οποιαδήποτε ξένη ανάμειξη στην Λιβύη πρέπει να τερματιστεί»



..
Για να γίνει κατανοητή και η φύση του GNA έχει μεγάλο ενδιαφέρον η παρουσία μαχητών της AlQaida από το συμβούλιο της shura στην Benghazi, μια από τις ομάδες που επιτέθηκαν στην αμερικανική πρεσβεία στην Benghazi και δολοφόνησε τον Αμερικανό πρεσβευτή John Christopher Stevens στις τάξεις των φιλότουρκων καθεστωτικών.

Άξια παρατήρησης είναι η εικόνα ισλαμιστή μαχητή αυτής της ομάδας ο οποίος φέρει αμερικανικό M249 το οποίο και «βούτηξε» από την αμερικανική πρεσβεία εκείνη την τραγική ημέρα.


..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις