Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

«Ήσουν απλά ένα πιόνι»: Γράμμα σε έναν τρομοκράτη

Περίπου 10 ημέρες μετά τη φονική επίθεση στη Γέφυρα του Λονδίνου, ο Ντάριν Φροστ, ο άνδρας που αντιμετώπισε τον 28χρονο Ουσμάν Καν με έναν…
χαυλιόδοντα, έγραψε ένα συγκινητικό γράμμα για να το αφήσει στο σημείο της τραγωδίας.

Επιπλέον, έγραψε κάρτες στα δύο θύματα, Σάσκια Τζόουνς και Τζακ Μέριτ και τα άφησε στη γέφυρα.

Ο Φροστ έγραψε το γράμμα και τις κάρτες σε μία προσπάθεια να επεξεργαστεί όσα έζησε και να αντιμετωπίσει το τραύμα που του έμεινε. Οι κάρτες προς τα θύματα περιείχαν, κυρίως, προσευχές. Τις άφησε στο σημείο της τραγωδίας. Όσον αφορά στην επιστολή προς τον δράστη, δίστασε να την αφήσει στη γέφυρα, φοβούμενος τη δημόσια κατακραυγή.

Ωστόσο, αποφάσισε να δημοσιεύσει το γράμμα του στο διαδίκτυο, δίνοντάς το για αναπαραγωγή στη Guardian:

«Ουσμάν Καν, έχω γράψει ανάποδα σε αυτή την κάρτα για να αντικατοπτρίζει τον κόσμο μου τώρα. Πήρες αυτό που ήθελες και τώρα, τόσο εσύ όσο και οι άλλοι, είστε νεκροί. Δεν είχαν επιλογή γιατί τους την έκλεψες. Ο Τζακ σου προσέφερε αγάπη και φροντίδα, πράγματα τα οποία πολλοί μπορεί να θεωρούν ότι δεν άξιζες. Αυτό φανερώνει την πίστη του Τζακ στην ανθρωπότητα. Σταμάτησες την επίθεση και μου μίλησες, οπότε θεωρώ πως με θυμάσαι. Τότε, σου επιτέθηκα με χαυλιόδοντα. Ωστόσο, όταν κατάφερα να σε ακινητοποιήσω, θα με άκουσες που φώναζα σε αυτούς που σε χτυπούσαν. Τους έλεγα να σταματήσουν και στάθηκα έτσι ώστε να προστατεύω το κεφάλι σου. Τότε, οι επιθέσεις σταμάτησαν» αναφέρει ο Ντάριν Φροστ στο γράμμα του.

O Τζακ Μέριτ, σύμφωνα με τα όσα γνωστοποίησε ο πατέρας του, ήταν ένας άνθρωπος που πίστευε στην κοινωνική δικαιοσύνη και είχε έμφυτη την καλοσύνη απέναντι στον συνάνθρωπο. Εξού και οι αναφορές του Φροστ ως προς την «αγάπη και φροντίδα» στον δράστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις