Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ - Ο Χ.Χαφτάρ συνεχίζει την προέλασή του προς την Τρίπολη - Απειλεί η Άγκυρα: «Εάν συνεχίσεις θα στείλουμε τον στρατό μας» (ΒΙΝΤΕΟ)


Χωρίς καμία διάθεση για εκεχειρία οι δυνάμεις του Λίβυου στρατηγού  Χ.Χαφτάρ συνεχίζουν ακάθεκτες την προέλασή τους προς την Τρίπολη και αυτό παρά την πρόταση από το Β.Πούτιν και
Ρ.Τ.Ερντογάν για  παύση του πυρός, την ώρα που η Άγκυρα απειλεί ευθέως τον Λίβυο στρατηγό, ότι εάν συνεχίσει θα στείλει τον Στρατό, το Ναυτικό της και την Αεροπορίας της, κατά των δυνάμεών του.

Οι δυνάμεις του «Εθνικού Στρατού της Λιβύης» εμφανίστηκαν να περιπολούν στο στρατηγικής σημασίας προάστιο Abusalim πραγματοποιώντας εκκαθάριση των κατοικιών από τους ενόπλους των πολιτοφυλακών της Τρίπολης, με τον διοικητή της δύναμης να προειδοποιεί τους άνδρες του LNA να είναι προσεκτικοί καθώς μπορεί να υπάρχουν άμαχοι παγιδευμένοι σε σπίτια, λέγοντας πως «δεν θέλει να γίνει κάποιο λάθος».
.

Οι δυνάμεις του GNA (του καθεστώτος της Τρίπολης) φεύγουν στη θέα των δυνάμεων του LNA εγκαταλείποντας υλικό και οχήματα.
.

The sky’s of , hare full of aircraft. Back for a second round.
2 Mig25
1 SU22
1 Mirage F1
2 UAV’s
All flying in different altitudes and all coordinated.
A beautiful sight to see.
Viva
I seem to remember some one talking about Turkish air defense and jamming.
Προβολή εικόνας στο Twitter
17 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
Μάλιστα όπως έγινε γνωστό ο «Εθνικός Στρατός της Λιβύης», η αεροπορική του δύναμη κατάφερε και προχώρησε στην επανεργοποίηση τουλάχιστον 2 MiG-25, 1 Su-22 και ενός Mirage F1 τα οποία πέταξαν πάνω από την Τρίπολη σε μια επίδειξη ισχύος.
.
Video showing forces inside Abusalim neighborhood .
Note commander saying : ( be carful the militias might be hiding in the houses but remember there might be trapped civilians, I don’t want any mistakes. )
47 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

The armed units of the armed forces advance in the AbuSalim axis and take control of new locations, capture a number of members of the militia horde groups of the , and also captured of a number of armed vehicles.
Προβολή εικόνας στο Twitter
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη M.LNA
Βέβαια η προώθηση των δυνάμεων του Χ.Χαφτάρ είναι αργή και προσεκτική εξαιτίας της παρουσίας αμάχων. Η απόσταση που τις χωρίζει από το κέντρο της πόλης είναι 3.5 χλμ. αλλά η κάθε μέτρο που προωθούνται γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή χωρίς οι δυνάμεις του GNA να έχουν παρουσιάσει αξιόλογη αντίσταση μέχρι στιγμής.
.

battle control most of Coal Island & Plateau Housing Project ; 3.5-4 km to center | après avoir enfoncé les lignes l'armée de contrôle toute l'île Charbon et le Plateau ; by @Suriyakmaps
Προβολή εικόνας στο Twitter
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη infoslevant
Οι δυνάμεις της Τρίπολης από την πλευρά τους, ισχυρίζονται ότι έχουν σε εξέλιξη την επιχείρηση Burkan Alghadab, βομβαρδίζοντας τις θέσεις του LNA, με πυρά πυροβολικού.
.

Απειλεί η Άγκυρα τον Χαφτάρ: Θα στείλουμε Στρατό

Πολεμική ρητορική υιοθετεί η Τουρκία μετά την απόρριψη του αιτήματος, που προκρίθηκε από Ρωσία και Τουρκία, για κατάπαυση του πυρός.

Το «όχι» του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ πυροδότησε την οργή της Άγκυρας, η οποία εμφανίζεται και πάλι να εμμένει στα περί στρατιωτικής παρέμβασης.

«Δεν θα διστάσουμε να ενεργοποιήσουμε τον στρατό», το μήνυμα της Άγκυρας, η οποία στηρίζει τις δυνάμεις της διεθνούς αναγνωρισμένης κυβέρνησης του Φαγιέζ αλ Σαράζ

Τούρκοι  αξιωματούχοι διαρρέουν σε ΜΜΕ της χώρας πως εφόσον η επέλαση του Χαφτάρ συνεχιστεί και απειληθεί η κυβέρνηση της Τρίπολης, η Άγκυρα δεν θα διστάσει να ενεργοποιήσει το πεζικό, το ναυτικό και την αεροπορία της στην περιοχή.

Παράλληλα διευκρινίζουν πως η Τουρκία μπορεί να στήσει μια αερογέφυρα για να στηρίξει τον Σαράτζ, ο οποίος δέχεται ασφυκτική πίεση από τα στρατεύματα του Χαφτάρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις