Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

Κωνσταντοπούλου: Θέλουν να εκδικάσουν την υπόθεση Βίνικ, παρά το ότι έχει παρέλθει το ωράριο


Να ξεκινήσουν την εκδίκαση της υπόθεσης Βίνικ επιχειρούν οι δικαστικές αρχές μετά την πάροδο του προβλεπόμενου ωραρίου καταγγέλλει η δικηγόρος του, Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στο Sputnik.


«Είμαστε στο δικαστήριο λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, έχει παρέλθει το ωράριο. Η υπόθεση του Αλεξάντερ Βίνικ δεν έχει καν ξεκινήσει και παρ’ όλα αυτά έχει απορριφθεί το αίτημά του για αναβολή. Η πρόθεση του δικαστηρίου είναι να ξεκινήσει σήμερα με εξαντλημένους όλους του παράγοντες της δίκης και τους δικαστές», επισημαίνει στο Sputnik, η δικηγόρος του Βίνικ Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Σας ενημερώνω ότι η πρόεδρος του δικαστηρίου πριν από αρκετή ώρα δήλωσε ότι το δικαστήριο απειλείται με φυσική εξόντωση λόγω της διάρκειας της πρώτης δίκης.

Είναι η μόνη υπόθεση που εισάγεται κατ’ αυτόν τον τρόπο και συμβαίνει το πρωτοφανές: Στη σύνθεση του δικαστηρίου να συμμετέχει και δικαστής που διετέλεσε νομικός σύμβουλος του Υπουργού Δικαιοσύνης. Μιλάμε για μία μαύρη σελίδα στη δικαστική ιστορία, μαύρη σελίδα στην ιστορία του Συμβουλίου της Επικρατείας και θα πρέπει να αντιδράσει κάθε δημοκρατικός πολίτης, κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος, κάθε ευσυνείδητος δικηγόρος, δικαστής και δημοσιογράφος απέναντι σε αυτή τη ζοφερή παραβίαση του Συντάγματος, της νομιμότητας και των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων», προσθέτει.

Νωρίτερα, το αίτημα αναβολής του Αλεξάντερ Βίνικ απορρίφθηκε ομοφώνως από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

«Αυτό έγινε με σύνθεση που έχει φτιαχτεί με άγνωστη διαδικασία από την Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, που αφαίρεσε την υπόθεση από το αρμόδιο Δ' Τμήμα», αναφέρει η Ζ. Κωνσταντοπούλου και συμπληρώνει:

«Η σημερινή Πρόεδρος του ΣτΕ, κα Σακελλαροπούλου, ήταν μεταξύ των δικαστών του Ειδικού Δικαστηρίου, που έκριναν, ότι ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου τέλεσε... πλημμέλημα στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και του έδωσαν την ποινή-χάδι της φυλάκισης ενός έτους με αναστολή, αναγνωρίζοντάς του και το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.

Ο Αλεξάντερ Βίνικ δεν έχει τις ιδιότητες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, δεν κατέστρεψε τη χώρα, δεν υπέγραψε Μνημόνια, δεν κρατούσε στην τσέπη του, όπως κι ο Βενιζέλος, τη λίστα Λαγκάρντ, δεν έχει υψηλή προστασία από κυβερνητικά κόμματα ούτε έχει σχέσεις με τις ΗΠΑ και την Πρεσβεία τους στην Αθήνα. Για τον σεβασμό των δικαιωμάτων του δεν πιέζει κανείς εκτός από τον ίδιο, με όποια δύναμη του έχει απομείνει, στην 22η ημέρα της τρίτης απεργίας πείνας, ενώ συμπληρώνει 30 μήνες προφυλάκισης, παρά το Σύνταγμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις