Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2020

Κουκάκι: Έξι κατηγορίες σε βάρος των 20 συλληφθέντων - Ελεύθερη η κόρη του ηθοποιού - (ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΟΝΟΜΑΤΑ!!!)

Έξι αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος περιλαμβάνει η ποινική δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των 20 συλληφθέντων στο Κουκάκι κατά τη διπλή επιχείρηση της Αστυνομίας στα κτήρια της οδού Ματρόζου και Παναιτωλίου, τα οποία είχαν
ανακαταληφθεί από αντιεξουσιαστές.
Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκαν συνολικά 21 συλληφθέντες με δύο δικογραφίες. Μεταξύ των προσαχθέντων στην Εισαγγελία ήταν και η ανήλικη κόρη γνωστού ηθοποιού, η οποία με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερη, ενώ για τους υπόλοιπους 20 ασκήθηκε ποινική δίωξη και παραπέμφθηκαν να δικαστούν αύριο στο Αυτόφωρο.
Οι εμπλεκόμενοι στην πρώτη δικογραφία διώκονται, κατά περίσταση, για τα πλημμελήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, απείθειας και βίας κατά αστυνομικών υπαλλήλων.
Για τη δεύτερη δικογραφία η δίωξη αφορά τα πλημμελήματα της βαριάς σωματικής βλάβης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και απείθειας.
Οι συγκεντρωμένοι απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς με χρήση μιας χειροβομβίδας κρότου λάμψης.
Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε τέσσερις προσαγωγές και δύο συλλήψεις, ενώ στο σημείο -εντός και εκτός των δικαστηρίων- παρέμειναν επί αρκετή ώρα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
Κατά την αποχώρησή τους από τα δικαστήρια οι κατηγορούμενοι φώναζαν συνθήματα ενώ νωρίτερα όταν προσήχθησαν στον Εισαγγελέα επικράτησε ένταση μεταξύ αστυνομικών και περίπου 50 συγκεντρωμένων.
Οι φίλοι και αλληλέγγυοι στους συλληφθέντες, πέταξαν στους άντρες της ΕΛ.ΑΣ. καφέδες και μπουκάλια νερό ενώ κατά των αστυνομικών εκτοξεύθηκαν ακόμη και καρέκλες από τις καφετέριες που βρίσκονται στην πλατεία απέναντι από τα δικαστήρια. Ένας από τους συγκεντρωμένους πέταξε προς την πλευρά των τηλεοπτικών συνεργείων μία σακούλα με ρούχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις