Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Οι Τζιχαντιστές που στέλνει ο Ερντογάν στη Λιβύη λιποτακτούν και πάνε λαθρομετανάστες στην Ιταλία...!!!

Πάμπολλοι είναι οι τζιχαντιστές από τη βόρεια Συρία που ανταποκρίνονται στο προσκλητήριο της Τουρκίας να στρατολογηθούν για να πολεμήσουν στη Λιβύη.


Ωστόσο, από ό,τι φαίνεται δεν το κάνουν όλοι για τους φημολογούμενους υψηλούς μισθούς (1.500 – 2.000 δολάρια μηνιαίως).

Το μόνο κίνητρο για αρκετούς είναι αφού μεταφερθούν στην Τρίπολη της Λιβύης με τουρκικά αεροπλάνα, να λιποτακτήσουν στην πρώτη ευκαιρία και στη συνέχεια να διασχίσουν τη Μεσόγειο για να φτάσουν ως λαθρομετανάστες στην Ιταλία.

Όπως γράφει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επικαλούμενο αξιόπιστες πηγές, ορισμένοι από τους τζιχαντιστές που μετέφερε η Τουρκία στη Λιβύη ήδη το έσκασαν από τις μονάδες τους με προορισμό την Ιταλία.

Τουλάχιστον 17 από αυτούς έφτασαν ήδη στην Ιταλία.

Όπως περιγράφει το Παρατηρητήριο, μόλις πάτησαν πόδι στη Λιβύη πέταξαν τα όπλα τους και πήγαν στην Ιταλία, ενώ άλλοι πέρασαν στην Αλγερία για να φτάσουν από εκεί στην Ευρώπη.

Το Παρατηρητήριο επικαλείται ως πηγές συγγενείς τζιχαντιστών και κοντινά τους πρόσωπα.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σχεδόν 2.400 τζιχαντιστές έχει ήδη μεταφέρει ο Ερντογάν στη Λιβύη.

Ακόμα 1.700 νεοσύλλεκτοι εκπαιδεύονται στην Τουρκία για να ακολουθήσουν.

Πολλοί νεοσύλλεκτοι, που ζούνε στις τουρκοκρατούμενες περιοχές στη βόρεια Συρία, δεν υπηρετούσαν σε άτακτες μονάδες υπό τουρκική διοίκηση, τώρα εντάσσονται για πρώτη φορά, με στόχο να εκμεταλλευτούν την Τουρκία για να τους πάει στη Λιβύη και από εκεί μετά στην Ευρώπη.

Οι βετεράνοι που σπεύδουν να ενταχθούν στο «εκστρατευτικό σώμα» τζιχαντιστών για τη Λιβύη προέρχονται από φιλοτουρκικές και τουρκμενικές ένοπλες μονάδων ατάκτων, όπως η Μεραρχία Αλ Μουτασίμ, η Ταξιαρχία Σουλτάνος Μουράντ, η Ταξιαρχία Σουγούρ Αλ Σαμάλ, Αλ Χάμζατ, Αλ Σαμ, Σουλιμάν Σαχ και Ταξιαρχία Σαρμακάνδη.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις