Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Μεγάλη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ.: Επ’ αυτοφώρω σύλληψη δύο ληστών σε κατάστημα τυχερών παιγνίων της Θεσσαλονίκης – Είχαν διαπράξει άλλες εννέα ληστείες

Οι συντονισμένες ενέργειες κι η άμεση κινητοποίηση των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. οδήγησε στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη δύο ατόμων, 46 και 41 χρονών, την ώρα που επιχειρούσαν να ληστέψουν
κατάστημα τυχερών παιγνίων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το βράδυ της 26ης Ιανουαρίου.

Μάλιστα, όπως διαπιστώθηκε, οι συλληφθέντες είχαν διαπράξει επιπλέον εννέα ένοπλες ληστείες σε καταστήματα τυχερών παιγνίων στις περιοχές των Αμπελοκήπων, Νεάπολης, Συκεών, Σταυρούπολης και στο κέντρο της πόλης από τον Νοέμβριο του 2019 μέχρι σήμερα. Η λεία τους ανέρχεται στα 19.120 ευρώ, ενώ είχαν, επίσης, αφαιρέσει από τα καταστήματα δελτία τυχερών παιγνίων αξίας 9.260 ευρώ.

Πώς συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω

Οι δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και με την απειλή όπλων, εισήλθαν σε κατάστημα τυχερών παιγνίων στην περιοχή των Συκεών. Η αντίδραση του ιδιοκτήτη και η άμεση επέμβαση αστυνομικών του Α.Τ. Νεάπολης – Συκεών είχε ως αποτέλεσμα την ακινητοποίηση και σύλληψη του 46χρονου και τον εντοπισμό και σύλληψη του 41χρονου, ο οποίος προσπάθησε να διαφύγει πεζός.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης για συμμορία, ληστείες και απόπειρα ληστείας κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες έκνομες ενέργειες.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις