Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

militaire.gr: Οι Ιταλοί ανεφοδίασαν τουρκικές φρεγάτες που πλέουν προς Λιβύη-Αλγερία!

Το παιχνίδι που παίζει η Τουρκία στη Λιβύη δεν αντιμετωπίζεται με “χαρτοπόλεμο” δηλώσεων και ανακοινώσεων, ούτε με την κουραστικά επαναλαμβανόμενη επίκληση του Διεθνούς Δικαίου, το
οποίο η Τουρκία συστηματικά περιφρονεί. Δεν θα πούμε ότι αντιμετωπίζεται και με πόλεμο, αλλά σίγουρα δεν μπορεί να παρέχονται και διευκολύνσεις στην Τουρκία! Κι όμως οι φλύαροι αλλά αναποτελεσματικοί και απρόθυμοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων Ευρωπαίοι, αυτό ακριβώς κάνουν.

Όπως έχουμε γράψει το τουρκικό ναυτικό παρά την άρνηση της Αλγερίας να εμπλακεί στην προσπάθεια της Άγκυρας να αναπτύξει δυνάμεις στη Λιβύη, στέλνει δύο φρεγάτες με πρόσχημα τη συμμετοχή σε εορταστικές εκδηλώσεις για τον Τούρκο ναύαρχο Oruç Reis. Πρόκειται για τις φρεγάτες Göksü και Gökova,οι οποίες πλέουν προς την Αλγερία.

Που ανεφοδιάστηκαν; Στο ιταλικό λιμάνι της Αγκούστα… Αυτό δεν ήταν προγραμματισμένο κι έγινε ξαφνικά χθες, προκαλώντας μεγάλη δυσαρέσκεια στην Αθήνα, η οποία διαπιστώνει ότι η Ιταλία συστηματικά το τελευταίο διάστημα δείχνει όχι απλά ανοχή, αλλά διάθεση συνεργασίας με την Τουρκία. Δεν έχουν περάσει και πολλές ημέρες που μία ιταλική φρεγάτα έκανε πολυήμερες ασκήσεις με το τουρκικό ναυτικό. Ο ελλιμενισμός της στην Κύπρο, δεν εξισορροπεί την κατάσταση.

Δεν είναι καμία σοφιστεία κι έχει ειπωθεί από πολλούς , πολλές φορές. Ο καθένας κοιτά πρώτα απ΄ όλα τα συμφέροντα του.Αυτό φαίνεται ότι κάνουν και οι Ιταλοί, που θεωρούν ότι μπορούν να τα εξυπηρετήσουν καλύτερα κρατώντας καλή επαφή με τους Τούρκους. Τα συμφέροντα μας θα πρέπει να κοιτάξουμε κι εμείς και να σταματήσουμε να πιστεύουμε στα σοβαρά ότι συντασσόμενοι σε στάση προσοχής πίσω από τους Ευρωπαίους, θα επιβραβευθούμε για την προσήλωση μας στις αποφάσεις και τις κινήσεις τους.

ΣΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις