Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

NEO MHNYMA ΗΠΑ προς TOYPKIA : «Ο χρόνος σας για να αποφύγετε τις κυρώσεις μειώνεται»….

Ο Αμερικανός βοηθός υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις πολιτικές και τις στρατιωτικές υποθέσεις του Στειτ Ντιπάρτμεντ, δήλωσε πως δεν έχουν καθορίσει ημερομηνία για την εφαρμογή
κυρώσεων προς την Τουρκία λόγω των S-400, αλλά ότι μειώνεται πια ο χρόνος για την επίλυση των διαφορετικών απόψεων της Άγκυρας με την Ουάσιγκτον.

Ο Κούπερ σε συνέντευξη τύπου που έδωσε σε ξένους δημοσιογράφους, μίλησε σχετικά με τις κυρώσεις που σχεδιάζεται να εφαρμοστούν στην Τουρκία λόγω της αγοράς των πυραύλων S-400,

Ο Κούπερ ανέφερε πως είναι λάθος να λέγεται πως η Τουρκία που πήρε τους S-400 από την Ρωσία αποκόμισε κέρδος, πρόσθεσε πως μπορούν να τεθούν κυρώσεις στα πλαίσια του νόμου CAATSA και είπε πως μειώνεται ο χρόνος που έχει η Τουρκία για να λύσει αυτό το θέμα.

Ο Κούπερ υποστήριξε πως τεχνικά δεν έχουν εφαρμόσει κυρώσεις και πρόσθεσε πως ¨Αμέσως βγάλαμε την Τουρκία από το πρόγραμμα F-35. Οι άλλες χώρες πρέπει να δούν αυτά που έχασε και θα χάσει στο μέλλον η Τουρκία και να πάρουν μαθήματα¨.

¨Οι κυρώσεις μπορούν να εφαρμοστούν μέχρι τιο καλοκαίρι¨
Στο μεταξύ διπλωματική πηγή που μίλησε στο The National, πως σε περίπτωση που η Τουρκία ενεργοποιήσει τους S-400 τον Απρίλιο, κυρώσεις θα μπορούσαν να εφαρμοστούν μέχρι το καλοκαίρι.

sputniknews.com - tourkikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις