Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

EKTAKTO - Οι δυνάμεις του Χαφτάρ έπιασαν «στα πράσα» το πλοίο του Ερντογάν στη Λιβύη (photos-video)

Mε λίγη ώρα διαφορά γινόταν γνωστό από το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ Ντεγκόλ» εντόπισε τουρκική φρεγάτα η οποία συνόδευε φορτηγό πλοίο που μετέφερε τεθωρακισμένα οχήματα στη Λιβύη


Οι δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ δημοσιοποιώντας φωτογραφίες, αποκαλύπτουν την άφιξη τουρκικού πλοίου το οποίο έδεσε στο Λιμάνι της Τρίπολης την περασμένη Τρίτη, 28 Ιανουαρίου το οποίο μεταφέρει απαγορευμένο, από το εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ, φορτίο.

Mε λίγη ώρα διαφορά γινόταν γνωστό από το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ Ντεγκόλ» εντόπισε τουρκική φρεγάτα η οποία συνόδευε φορτηγό πλοίο που μετέφερε τεθωρακισμένα οχήματα στην Τρίπολη της Λιβύης.

Σύμφωνα με το hellasjournal, στον λογαριασμό τους στο Twitter οι δυνάμεις του Χαφτάρ έχουν αναρτήσει φωτογραφίες τόσο από το εξωτερικό του πλοίου με την τουρκική σημαία, όσο και από το εσωτερικό, όπου υπάρχει ΄μεγάλος αριθμός από παλέτες με συσκευασμένο οπλικό εξοπλισμό.
Δεύτερη ανάρτηση παρουσιάζει και αποκαλυπτικό βίντεο:
...
Από γαλλικής πλευράς, το αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκολ» εντόπισε μια μέρα μετά, την Τετάρτη, στα ανοιχτά των λιβυκών ακτών, μια τουρκική φρεγάτα η οποία συνόδευε ένα φορτηγό πλοίο που μετέφερε θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού με προορισμό την Τρίπολη της Λιβύης, όπως ανέφερε σήμερα μια γαλλική στρατιωτική πηγή. Το φορτηγό πλοίο Bana, με σημαία Λιβάνου, έπιασε την Τετάρτη στο λιμάνι της Τρίπολης, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο εξειδικευμένος ιστότοπος Marine Traffic, που παρακολουθεί όλα τα πλοία σε πραγματικό χρόνο, ανέφερε ότι το Bana έπλεε σήμερα το απόγευμα στα ανοιχτά της Σικελίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις