Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

Οι Ευρωπαίοι αντί για πολεμικά πλοία στην ΑΟΖ της Κύπρου στέλνουν “χάρτινα καραβάκια” ανακοινώσεων


Οι Ευρωπαίοι που δεν τολμάνε να κοιτάξουν στα μάτια τον Ερντογάν, γιατί φοβούνται μη “χαλάσουν οι δουλειές” τους, εξακολουθούν να εκδίδουν ανακοινώσεις και να κάνουν μονότονες δηλώσεις.
Ούτε λόγος για κυρώσεις. Συνεχίζουν λοιπόν να στέλνουν στην κυπριακή ΑΟΖ αντί για πολεμικά πλοία,”χάρτινα καραβάκια” ανακοινώσεων. Τις οποίες Αθήνα και Λευκωσία, χαρακτηρίζουν …”χαστούκια στον Ερντογάν”.

Ο εκπρόσωπος Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Πίτερ Στάνο έκανε την ακόλουθη δήλωση μετά την ανακοίνωση της Τουρκίας για μια νέα επιχείρηση γεώτρησης.

«Μετά την τελευταία ανακοίνωση των τουρκικών αρχών ότι το πλωτό γεωτρύπανο Yavuz θα σταλεί για μια νέα επιχείρηση γεώτρησης, η ΕΕ υπενθυμίζει τη θέση της σχετικά με τις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου.

Συγκεκριμένα βήματα απαιτούνται για τη δημιουργία ευνοϊκού κλίματος για καλόπιστο διάλογο. Η πρόθεση της Τουρκίας να ξεκινήσει περαιτέρω δραστηριότητες εξερεύνησης και γεώτρησης στην ευρύτερη περιοχή κινείται, δυστυχώς, προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Το διεθνές δίκαιο της θάλασσας, η αρχή των σχέσεων καλής γειτονίας και η κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα επί των θαλάσσιων ζωνών όλων των κρατών-μελών πρέπει να γίνονται σεβαστά. Όλα τα μέλη της διεθνούς κοινότητας πρέπει να τηρούν αυτές τις αρχές και πρέπει να απέχουν από οποιεσδήποτε ενέργειες υπονομεύουν την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις