Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Ψηφίστηκε με 156 "ναι" η τροπολογία για το ποδόσφαιρο

Δεκτή κατά πλειοψηφία έγινε η τροπολογία της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού για την πολυϊδιοκτησία στο ποδόσφαιρο, έπειτα από αίτημα ονομαστικής
ψηφοφορίας που υπέβαλαν 15 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, ψήφισαν 246 βουλευτές. Από αυτούς "ναι" ψήφισαν 156 και "όχι" 90. Εκτός από τους βουλευτές που βρίσκονταν σε κοινοβουλευτική αποστολή και ψήφισαν μέσω επιστολικής ψήφου, απουσίαζαν ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Βαγιωνάς και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ι. Μουζάλας. Σ. Ελευθεριάδου, Σ. Φάμελος, Τρ. Αλεξιάδης, Σ. Βαρδάκης, Στ. Αραχωβίτης και Έφη Αχτσιόγλου. Ο κ. Βαγιωνάς έστειλε επιστολή με την οποία δήλωνε ότι, εάν παρευρισκόταν στην ψηφοφορία, θα ψήφιζε υπέρ της τροπολογίας ενώ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα την καταψήφιζαν.

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν τελικά και οι βουλευτές του ΜέΡΑ25. Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος Φωτεινή Μπακαδήμα εξήγησε την αποχή αυτή δηλώνοντας ότι «οι ολιγάρχες χρησιμοποιούν χρόνια τώρα τις ομάδες για να ασκούν πιέσεις στην εκτελεστική εξουσία μέσω των οπαδικων στρατών». Είπε ότι «κανείς δεν δικαιούται να μετατρέπει το Κοινοβούλιο σε ποδοσφαιρική αρένα, εγκλωβίζοντας το νομοθετικό σώμα μέσα στη διαμάχη αντίπαλων ολιγαρχών».

Με την τροπολογία, η οποία εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για το επίδομα γέννησης, περιλαμβάνει αλλαγές στις ποινές που προβλέπονται για ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη μετά την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Συγκεκριμένα, με την τροπολογία προβλέπεται ότι «αντί της αποβολής της οικείας ομάδας από το πρωτάθλημα, επιβάλλεται η ποινή της αφαίρεσης πέντε έως δέκα βαθμούς από το τρέχον ή από το επόμενο επαγγελματικό πρωτάθλημα, στο οποίο συμμετέχει, αναλόγως της βαρύτητας της παράβασης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις