Σάββατο, 4 Ιανουαρίου 2020

Δολοφονία Σουλεϊμανί: Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ. στις πρεσβείες ΗΠΑ και Ισραήλ - ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΑ ΜΕΤΡΑΣε επιφυλακή φαίνεται πως βρίσκονται οι ελληνικές Αρχές από το πρωί της Παρασκευής και μετά την επίθεση των Αμερικανών στη Βαγδάτη, η οποία οδήγησε
στη δολοφονία του Ιρανού Στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει δώσει εντολή να αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας γύρω από πιθανούς αμερικανικούς και ισραηλινούς στόχους στην Ελλάδα, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν πεδίο δράσης ιρανικών αντιποίνων στην στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ. Έτσι, οι πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ στην Αθήνα βρίσκονται υπό αυστηρή παρακολούθηση, με ενισχυμένες σκοπιές και περιπολίες στους γύρω δρόμους. Παράλληλα γίνεται χαρτογράφηση κτιρίων και επιχειρήσεων αμερικανικών συμφερόντων που ίσως να αποτελέσουν στόχους ομάδων που θέλουν να εκδικηθούν για τον θάνατο του Κασέμ Σουλεϊμανί.


 Αν και από την αντιτρομοκρατική θεωρούν μικρή την πιθανότητα να επιλεγεί η χώρα μας ως πεδίο για τα αντίποινα σε βάρος των ΗΠΑ, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί για αυτό και λαμβάνονται προληπτικά μέτρα για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο του χτυπήματος στόχου εντός του ελληνικού εδάφους ή και γίνουν εδώ προπαρασκευαστικές ενέργειες χτυπημάτων σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Πέρα από τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται γύρω από τις πρεσβείες τίθενται η διακριτική παρακολούθηση προσώπων που κινούνται σε ιρανικούς κύκλους αναμένεται να ενταθεί το επόμενο διάστημα προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει η οποιαδήποτε ύποπτη κινητικότητα, ενώ αυξάνονται οι έλεγχοι και στα σύνορα της χώρας, αλλά και στα άτομα που φθάνουν στα νησιά μας μαζί με τις μεταναστευτικές ροές.

Σε επιφυλακή η αστυνομία και εν όψει συγκεντρώσεων για τη δολοφονία Σουλεϊμανί
Η ΕΛ.ΑΣ. προετοιμάζεται επίσης και για το ενδεχόμενο να διοργανωθούν τις επόμενες ώρες πορείες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας με αφορμή την επίθεση στη Βαγδάτη και τον θάνατο του Κασέμ Σουλεϊμανί έξω από τις πρεσβείες ΗΠΑ και Ισραήλ.

Υπενθυμίζεται ότι αμερικανική στρατιωτική επιχείριση εκτόξευσε ρουκέτες μέσω Drone, οι οποίες έπληξαν το αεροδρόμιο της Βαγδάτης τα ξημερώματα της Παρασκευής. Από την επίθεση σκοτώθηκαν 8 άνθρωποι, ανάμεσά τους και ο στόχος των Αμερικανών, ο Ιρανός Στρατηγός Κασέμ Σουλεϊμανί. Η ενέργεια αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Τεχεράνης, η οποία ορκίζεται να πάρει εκδίκηση για το περιστατικό.

Η επιχείριση που διετάχθη από τον ίδιο τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ προκάλεσε ανησυχία σε διεθνές επίπεδο για κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή στο αμέσως επόμενο διάστημα. Στο διάγγελμά του ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε πως η επιχείρηση δεν πραγματοποιήθηκε προκειμένου να ξεκινήσει ένας πόλεμος, αλλά με στόχο να αποτραπεί μια εμπόλεμη σύρραξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις