Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΦΟΥΝΤΑΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΤΙΝΙΑ.... Συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης ΨΑΡΕΥΟΥΝ ΔΕΚΑΔΕΣ πατίνια! ΒΙΝΤΕΟ

Επιχείρηση «ψαρέματος» των ηλεκτρικών πατινιών που έχουν πετάξει ασυνείδητοι στον Θερμαϊκό Κόλπο από τον δήμο Θεσσαλονίκης.


Ηλεκτρικά πατίνια που βρίσκονται βυθισμένα στα νερά του Θερμαϊκού Κόλπου ανασύρει από νωρίς το πρωί της Τρίτης ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Η επιχείρηση «ψαρέματος» των πατινιών πραγματοποιείται από συνεργεία του τμήματος Περιβάλλοντος του δήμου με τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Εκτιμάται ότι περίπου 45 ηλεκτρικά πατίνια έχουν πεταχθεί στη θάλασσα και βρίσκονται στα νερά του Θερμαϊκού.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Βιώσιμης Κινητικότητας και Περιβάλλοντος Σωκράτης Δημητριάδης «τα πατίνια έχουν αρχίσει να οξειδώνονται και η μπαταρία που διαθέτουν είναι η χειρότερη μόλυνση για τα νερά του Θερμαϊκού».

Τις προηγούμενες ημέρες ο αρμόδιος αντιδήμαρχος είχε ήδη έρθει σε επαφή με τους υπεύθυνους των δύο εταιρειών που ενοικιάζουν τα ηλεκτρικά πατίνια στην πόλη, προκειμένου να γίνει μία καμπάνια ενημέρωσης τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών για τη σωστή χρήση τους και τη σωστή οδηγική συμπεριφορά.

Μάλιστα, όπως δήλωσε, μια από τις δύο εταιρείες εκδήλωσε το ενδιαφέρον να βάλει δύτες, σε περίπου δύο εβδομάδες, προκειμένου να ανασύρουν τα πατίνια που είναι πιο ανοιχτά στη θάλασσα.



Πηγή: https://www.voria.gr/article/thessaloniki-dekades-patinia-psarevi-o-dimos-apo-ton-thermaiko-vid

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις