Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Θοδωρής Ζαγοράκης: Διεγράφη από την ευρωομάδα της ΝΔ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανακοίνωσε τη διαγραφή του Θοδωρή Ζαγοράκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.


Από την ευρωομάδα της Νέας Δημοκρατίας διεγράφη ο Θοδωρής Ζαγοράκης, μετά την αντίδρασή του στην εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης.

«Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται. Με απόφαση του πρωθυπουργού διαγράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ στο Ευρωκοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής κ. Θεοδώρος Ζαγοράκης» ανακοίνωσε, χαρακτηριστικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.


Δήλωσε δε, ότι «με απόφαση του πρωθυπουργού αναλαμβάνεται άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις, για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού».
Νωρίτερα, ο πρώην – πλέον – «γαλάζιος» ευρωβουλευτής, με δημόσια δήλωσή του, είχε προειδοποιήσει με αποχώρηση από τη Νέα Δημοκρατία, εφόσον υπάρξει απόφαση υποβιβασμού του ΠΑΟΚ.

Η ανακοίνωση του κ. Ζαγοράκη
«Η εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι εξοργιστική, καταδικαστέα και πρωτοφανής στα αθλητικά χρονικά. Αποτελεί προϊόν σκοπιμοτήτων που εξυπηρετούν συγκεκριμένες ΠΑΕ και αδικούν κατάφωρα τόσο τον ΠΑΟΚ όσο και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το πόρισμα της Επιτροπής είναι νομικά αβάσιμο. Δυστυχώς και ίδια η σύνθεση της Επιτροπής εγείρει σοβαρά ηθικά ερωτήματα για την όλη διαδικασία. Η κατάσταση που διαμορφώθηκε το τελευταίο διάστημα υποτιμά τη νοημοσύνη των Ελλήνων φιλάθλων και εξευτελίζει όσους υπηρετήσαμε το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Επειδή δεν έχω μάθει στη ζωή μου να μασάω τα λόγια μου και να κρύβομαι, δηλώνω ευθαρσώς: Το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία. Υπαίτιοι για τη σημερινή κατάσταση που διαμορφώθηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι αυτοί που όρισαν την συγκεκριμένη Επιτροπή.
Το μείζον αυτή τη στιγμή είναι να σταματήσει άμεσα η συγκεκριμένη φαρσοκωμωδία. Εάν αυτό δεν γίνει, εάν ο ΠΑΟΚ δεν δικαιωθεί, εγώ δεν μπορώ να συνευρίσκομαι στην ίδια πολιτική στέγη με όλους αυτούς που βάλλουν καθ’ υπόδειξη τρίτων εναντίον του ΠΑΟΚ και του ίδιου του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Δεσμεύομαι ότι θα δώσω τον αγώνα μου με όλες τις δυνάμεις που έχω για την δικαίωση του ΠΑΟΚ, απ’ όπου και όπου χρειαστεί».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το απόγευμα της Δευτέρας, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού εισηγήθηκε τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης από τη Super League 1, λόγω της υπόθεσης πολυϊδιοκτησίας της ακριτικής ΠΑΕ.

Η εισήγηση αυτή, προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων, ιδίως στη βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις