Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020

Τι έλεγαν Αμερικανοί επιστήμονες πριν από 3 μήνες: «Ένας ιός μπορεί να σκοτώσει 65 εκατ. ανθρώπους»!


Σε πανικό η κινεζική κυβέρνηση - Πλησιάζει στο Πεκίνο ο ιός

Τρεις μήνες πριν το ξέσπασμα της επιδημίας του κοροναϊού κορυφαίοι Αμερικανοί επιστήμονες είχαν προειδοποιήσει ότι ένα νέο ξέσπασμα επιδημίας θα μπορούσε να σκοτώσει έως
και 65 εκατ. ανθρώπους σε όλο τον κόσμο!

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του  Johns Hopkins είχαν πραγματοποιήσει μια προσομοίωση μιας νέας επιδημίας που θα ξεσπούσε ως μέρος μιας ερευνητικής μελέτης τον περασμένο Οκτώβριο.

Σε αυτή η προσομοίωση έδειξε ότι 65 εκατ. άνθρωποι από όλο τον κόσμο μπορεί να αφανιστούν σε κάθε γωνιά του κόσμου μέσα σε 18 μήνες!

Ο Δρ. Έρικ Τόνερ, ενός εκ των επιστημόνων που «έτρεξαν» την προσομοίωση δήλωσε ότι δεν ένιωσε έκπληξη όταν τα πρώτα νέα από την εξάπλωση του κοροναϊού στην πόλη Γουχάν είδαν το φως της δημοσιότητας στα τέλη Δεκεμβρίου.

«Το σκέφτομαι πολύ καιρό, ότι ο πιο πιθανός ιός ο οποίος μπορεί να προκαλέσει μια νέα πανδημία είναι ο κοροναϊός», δήλωσε στο Business Insider.


«Δεν ξέρουμε ακόμη πόσο μεταδοτικός είναι. Ξέρουμε ότι μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμη το βαθμό της εξάπλωσης αυτής.

Μια πρώτη αρχική εκτίμηση είναι ότι πρόκειται για ένα πιο μέτριο, ως προς τα αποτελέσματά του ιό από ότι ο SARS, όμως μεταδίδεται πιο εύκολα.», δήλωσε ο  Τόνερ.

Σχέδιο από την εξάπλωση του ιού μέσα σε μόλις 2,5 ημέρες, που δημιούργησαν ερευνητές του Johns Hopkins.

.
16/ President of China just declared heightened emergency, warning ⚠️ of “ACCELERATING SPREAD”. I’m not being falsely alarmist about all this folks. I predict @WHO will announce formal emergency in coming days.
Προβολή εικόνας στο TwitterΗ κινεζική κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ιός "πλησιάζει" στο Πεκίνο, και σταματούν τις μετακινήσεις απο δευτέρα αναφέρουν ορισμένες πληροφορίες.

: The was found in Guogongzhuang of Fengtai District, , and it has been 🚫

It is forbidden to travel for 3 kilometers.

The coming closer to Chinese capital!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις