Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

ΕΚΤΑΚΤΟ - Το αμερικανικό Πεντάγωνο στέλνει 3.500 στρατιώτες στη Μέση Ανατολή

Περίπου 3.500 Αμερικανούς στρατιώτες στέλνει το Πεντάγωνο στη Μέση Ανατολή λόγω των τεταμένων σχέσεων με το Ιράν μετά και την δολοφονία του υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί.


Όπως δήλωσαν δύο αξιωματούχοι στο ABC News, οι στρατιώτες πιθανώς να αναχωρήσουν την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο ένας αξιωματούχος στο αμερικανικό δίκτυο, οι δυνάμεις θα σταλθούν στο Κουβέιτ, όπου ήδη βρίσκονται 750 στρατιώτες.


Η απόφαση για την ενίσχυση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στη Μέση Ανατολή έρχεται μετά τις απειλές του Ιράν για αντίποινα για την δολοφονία του υποστράτηγου.

Νωρίτερα, το Ανώτατο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας του Ιράν έστειλε απειλητικό μήνυμα προς τις ΗΠΑ λέγοντας πως η Τεχεράνη θα εκδικηθεί τον θάνατο του Σουλεϊμανί «τη σωστή στιγμή και στο σωστό μέρος».

«Το καθεστώς των ΗΠΑ θα είναι υπεύθυνο για τις συνέπειες αυτού του εγκληματικού τυχοδιωκτισμού. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη στρατηγική γκάφα των Ηνωμένων Πολιτειών στην περιοχή της Δυτικής Ασίας και η Αμερική δεν θα γλιτώσει εύκολα από τις συνέπειές της», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

«Η Αμερική πρέπει να ξέρει ότι η εγκληματική επίθεσή της εναντίον του στρατηγού Σουλεϊμανί ήταν το σοβαρότερο λάθος της χώρας (…) Αυτοί οι εγκληματίες θα υποστούν τη σκληρή εκδίκηση (…) στο σωστό μέρος και τη σωστή στιγμή» σημείωσε το Συμβούλιο Ασφαλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις