Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

«Βόμβα» από τη Washington Post: Οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν επιχείρηση για ανώτερο Ιρανό αξιωματούχο στην Υεμένη

Δημοσίευμα «βόμβα» από τη Washington Post, η οποία αποκαλύπτει ότι την ημέρα που οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν την επίθεση κατά του Σουλεϊμανί ήταν σε
εξέλιξη (και) επιχείρηση κατά ανώτερου Ιρανού αξιωματούχου στην Υεμένη.

Η Washington Post επικαλείται Αμερικανούς αξιωματούχους και -όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ της- στόχος ήταν ένας χρηματοδότης και βασικός διοικητής της ομάδας Quds, που δραστηριοποιείται στην Υεμένη.

Σύμφωνα με τέσσερις Αμερικανούς αξιωματούχους η επιχείρηση των ΗΠΑ δεν «έφερε την εξουδετέρωση» του ανώτερου Ιρανού αξιωματούχου.


Η ανεπιτυχής επιχείρηση των ΗΠΑ στην Υεμένη, όπως σημειώνει η Washington Post, εγείρει ερωτηματικά για το αν η εντολή του Ντόναλντ Τραμπ για την εξουδετέρωση του πανίσχυρου Ιρανού στρατηγού Σουλεϊμανί ήταν για να προλάβουν οι ΗΠΑ κάποιο χτύπημα εναντίον αμερικανικών στόχων, όπως ειπώθηκε επίσημα ή αν ήταν μέρος ενός σχεδίου για την εξουδετέρωση της ηγεσίας των Φρουρών της Επανάστασης.

Αξιωματούχοι των ΗΠΑ τόνισαν ότι η επιχείρηση στην Υεμένη κατά του Ιρανού αξιωματούχου παραμένει απόρρητη και για αυτό δεν είπαν τίποτα περισσότερο, παρά μόνο ότι η επιχείρηση δεν ήταν πετυχημένη.

«Αν τον είχαμε σκοτώσει, θα το είχαμε αναφέρει το ίδιο βράδυ», ανέφερε ένας Αμερικανικός αξιωματούχος, όπως σημειώνει η Washington Post.

Ένας άλλος αξιωματούχος ανέφερε ότι τα δύο χτυπήματα εγκρίθηκαν περίπου την ίδια ώρα και ότι οι ΗΠΑ δεν αποκάλυψαν την επιχείρηση στην Υεμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις