Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Ξεκίνησε η συνάντηση Χαφτάρ-Μητσοτάκη

Συνάντηση με τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ έχει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο γραφείο του στην Βουλή. Νωρίτερα ο Χάφταρ συναντήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών με τον Νίκο Δένδια.

Στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους λίγο μετά το τέλος της συνάντησης με τον Χαλίφα Χάφταρ, ο Νίκος Δένδιας τόνισε πως η ελληνική πλευρά ενθάρρυνε τον στρατάρχη να συμμετάσχει με εποικοδομητικό τρόπο στη διάσκεψη του Βερολίνου και να επιχειρήσει στο πλαίσιο των συνθηκών να πετύχει κατάπαυση του πυρός, αποκατάσταση της ασφάλειας στη Λιβύη και την απομάκρυνση των μισθοφόρων.


Επίσης, ο Νίκος Δένδιας είπε πως ζήτησε από τον Χαλίφα Χάφταρ να επιδιώξει την αναγνώριση της ακυρότητας των μνημονίων που υπέγραψε ο Σάρατζ και Ερντογάν. Ο Λίβυος στρατάρχης, είπε ο υπουργός Εξωτερικών, συμφώνησε σε όλες τις παρατηρήσεις της ελληνικής πλευράς.

“Η Ελλάδα είναι έτοιμη να βοηθήσει στην επόμενη μέρα στη Λιβύη” είπε ο Νίκος Δένδιας και κάπου εκεί… έριξε και τη βόμβα σχετικά με την πρόθεση της Ελλάδας να στείλει δυνάμεις στη Λιβύη! “Είτε με τη συμμετοχή στις δυνάμεις εκείνες που χρειάζονται για υπάρξει η ανακωχή είτε με τη συμμετοχή ελληνικών δυνάμεων στην ευρωπαϊκή επιχείρηση επιβολής του εμπάργκο των όπλων και της μεταφοράς μισθοφόρων στη Λιβύη”.

Απίστευτη ειρωνεια Ευρωπαίων προς Ελλάδα
 Στο Συμβούλιο θα συζητηθεί το θέμα της Λιβύης και το αποτέλεσμα της συνάντησης για τη «Διαδικασία του Βερολίνου»

«Λαμβάνουμε υπόψη τις ανησυχίες όλων των κρατών μελών μας. Και έχουμε εκφράσει τις αμφιβολίες μας και για το περιεχόμενο και για τη νομιμότητά του. Και το ξέρουν όλες οι πλευρές».

Τα παραπάνω είπε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, υπεύθυνος για την ενημέρωση των δημοσιογράφων για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα. Όταν όμως ρωτήθηκε για την πιθανότητα βέτο, όπως είπε χθες ο Έλληνας Πρωθυπουργός, απάντησε έντονα: «Βέτο σε τι;».

Στο Συμβούλιο θα συζητηθεί το θέμα της Λιβύης και το αποτέλεσμα της συνάντησης για τη «Διαδικασία του Βερολίνου» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στη Γερμανία. Όπως ενημέρωσε ο ανώτατος αξιωματούχος «η ΕΕ υποστηρίζει μια διαδικασία ειρήνευσης υπό τον ΟΗΕ».

«Καλωσορίζουμε την πρωτοβουλία του Βερολίνου με τη συνάντηση. Ωστόσο, δεν έστειλα εγώ τις προσκλήσεις, οπότε μη με ρωτάτε γιατί δεν προσκλήθηκε η Ελλάδα», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις