Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΙΛΟΥΣΑΜΕ ΓΙΑ 300 ΑΤΟΜΑ... ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ 120.000 παράνομους που κινούνται προς την Ελλάδα - Ενισχύεται η φύλαξη των σύνορων

Ενισχύονται οι δυνάμεις της Αστυνομίας, του Στρατού και των Συνοριοφυλάκων στα σύνορα στον Έβρο, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες θα επιχειρήσουν να περάσουν στη χώρα
τις επόμενες ώρες. Την ίδια ώρα με φόντο τις πολεμικές απώλειες της Τουρκίας στο Ιντλίμπ της Συρίας και την απόφαση της Αγκυρας να ανοίξει τα σύνορά της προς την Ευρώπη στους πρόσφυγες, υπάρχουν πληροφορίες πως περίπου 120.000 άνθρωποι επρόκειτο να μετακινηθούν προς Ελλάδα τις επόμενες μέρες.
Οι Αρχές αποφάσισαν να ενισχύσουν τις αστυνομικές δυνάμεις στα σύνορα ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας θα γίνονται διαρκώς περιπολίες με θερμικές κάμερες για να εντοπιστεί οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση. 
Οι Ένοπλες Δυνάμεις ενεργοποιήθηκαν ταχύτατα, ενισχύοντας την παρουσία τους πέριξ του ποταμού Έβρου.
Εκτός από τον Έβρο, θα αυξηθούν οι δυνάμεις ασφαλείας και από θαλάσσης. 
Με εντολή του υπουργού Ναυτιλίας οι λιμενικές αρχές των τριών νησιών του Βορείου Αιγαίου, ενισχύονται από την Παρασκευή τόσο με στελέχη, όσο και με μέσα
Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αποτρέψει την είσοδο όσων δεν διαθέτουν νόμιμα έγγραφα. Στο πλαίσιο αυτό από τα τελωνεία θα διέρχονται όσοι διαθέτουν Visa και τα προβλεπόμενα έγγραφα, ενώ στις περιπτώσεις όπου επιχειρείται παράνομη είσοδος από μεγάλο αριθμό μεταναστών αυτά θα κλείνουν.

Έκλεισε το τελωνείο στις Καστανιές

Τη διακοπή της λειτουργίας του τελωνείου των Καστανέων Έβρου αποφάσισαν οι ελληνικές Αρχές λόγω της συγκέντρωσης, από την τουρκική πλευρά, σημαντικού αριθμού ατόμων (μεταναστών - προσφύγων) με πρόθεση να εισέλθουν στη χώρα.
Η ελληνική αστυνομία και οι άνδρες συνοριοφύλακες στην περιοχή του Έβρου έχουν τεθεί σε κόκκινο συναγερμό μετά και το πρωινό περιστατικό με τους περίπου 300 αλλοδαπούς που επιχείρησαν να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα. 
Οι ελληνικές Αρχές απέτρεψαν την προσπάθεια ενώ διαπίστωσαν ότι οι Τούρκοι δεν συνεργάζονταν στις εκκλήσεις της αστυνομίας να ενεργήσουν κι αυτοί ανάλογα με αποτρεπτικό σκοπό.
Έχει δοθεί εντολή να μεταφερθούν ενισχύσεις από αστυνομικές δυνάμεις άλλων νομών στην περιοχή του Έβρου και να ενισχυθούν οι περιπολίες με φυσική παρουσία και τεχνικά μέσα. Επίσης, έχει δοθεί εντολή να αυξηθούν οι περιπολίες ιδιαίτερα το βράδυ και θερμικές κάμερες να προσπαθούν να εντοπίσουν οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση.

Λιμενικό: 151 πρόσφυγες έφτασαν σε ελληνικά νησιά 

Ανακοίνωση για τον αριθμό προσφύγων και μεταναστών που έφθασαν σε δύο ελληνικά την Παρασκευή εξέδωσε το Λιμενικό Σώμα. 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση 151 άτομα έχουν αποβιβαστεί από το πρωί έως νωρίς το απόγευμα στο ανατολικό Αιγαίο.
Τρεις αποβιβάσεις μεταναστών με λέμβους σημειώθηκαν στη Μυτιλήνη με 71 μετανάστες και πρόσφυγες και μία στο Πυθαγόρειο, στη Σάμο, με 54 μετανάστες και πρόσφυγες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις